Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LUKA MENALO

U Dinamu je konkurencija jaka, a dobro se osjećam na oba krila

Luka Menalo
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
30.07.2020.
u 22:00

Menalo je u Dinamo došao iz Širokog Brijega u srpnju 2018. godine. Počeo je igrati u Čapljini, pa prešao u Široki Brijeg gdje je igrao u juniorima, a onda je odigrao i pet utakmica za prvu momčad.

Ako je netko sjajno iskoristio posudbu iz Dinama u Sloveniju, onda je to Luka Menalo. Nije jedini, još je dosta hrvatskih igrača u slovenskim klubovima, ali Menalo i Vukušić u Olimpiji, Božić u Celju i Baturina u Bravu posebno su se istaknuli, uz dečke koji su s Celjem napravili čudo i osvojili naslov prvaka (uz Božića u novom slovenskom prvaku igrali su još Vizinger, Čalušić i Plantak).

– Celje je sve iznenadilo, nitko mu nije davao šanse, svi su se fokusirali samo na nas i Maribor, ali svaka mu čast, imalo je najmanje poraza, pogotovu je bilo dobro u završnici prvenstva – kaže Luka Menalo koji je tako završio ovu posudbu u Olimpiji gdje ga je na kraju vodio i hrvatski trener Dino Skender. Odmah se vratio u Zagreb, nije išao kući u Čapljinu i čeka početak novih priprema.

– U četvrtak krećem s Dinamom. Kratak je bio odmor, ali dobro, tijekom stanke zbog korone imali smo dovoljno vremena za odmor.

Slovenija je sjajna prilika

Iskustvo iz Slovenije mu je dobro došlo, može biti zadovoljan godinom provedenom u Ljubljani.

– Vrlo sam zadovoljan, ta je posudba dobro došla i meni i Olimpiji, jedino mi je žao što na kraju nismo osvojili naslov prvaka, što smo tek treći, s naslovom bi zadovoljstvo bilo potpuno.

Kakva je sezona iza Menala, govore brojke. Odigrao je 38 utakmica, postigao deset pogodaka i tome dodao osam asistencija. I na kraju je izabran u idealnih 11 slovenske lige.

– Velika je čast biti u najboljih 11 bilo koje lige, veliko je to priznanje za ono što sam odigrao u Olimpiji.

Kakav je dojam o slovenskoj ligi?

– Po kvaliteti se ne može mjeriti s hrvatskom ligom, ali je sjajna liga za mlade igrače. I svakom mladom igraču, svima koji traže minutažu i dodatni razvoj preporučio bih tu ligu, meni je jako koristila. Pa pogledajte i Roka Baturinu, Božića, svi su naši igrači imali dobru minutažu i to je svima moglo samo koristiti – ističe Menalo.

No, sad slijedi nova borba za mjesto u Dinamu.

– Jedini plan mi je boriti se i pokušati se nametnuti novom treneru. A o konkurenciji u Dinamu glupo je i pričati, svake godine je ista priča i svake godine je konkurencija sve veća. No, svjestan sam da sada sve ovisi samo o meni.

Menalo je u Dinamo došao iz Širokog Brijega u srpnju 2018. godine. Počeo je igrati u Čapljini, pa prešao u Široki Brijeg gdje je igrao u juniorima, a onda je odigrao i pet utakmica za prvu momčad. Tada ga je Dinamo počeo pratiti, a povod za njegovo dovođenje zasigurno su bile i dvije utakmice u kojima je odlično igrao za reprezentaciju BiH koju je tada vodio Robert Prosinečki, protiv SAD-a i Meksika. Nakon toga su počeli pregovori i došao je u Dinamo. U Maksimiru se nije puno naigrao, doduše, nastupio je u 12 utakmica, ali ne s velikom minutažom. Bio je i na posudbi u Slavenu Belupu, ali otkako je postao igrač Dinama najbolje stvari napravio je u ovoj tek završenoj sezoni u Olimpiji. I sad će se boriti za svoje mjesto na krilu.

– Prije dolaska u Olimpiju nikad nisam igrao na desnom krilu, no na tu su me poziciju postavili i ispalo je jako dobro. Sad mogu reći da se jednako dobro osjećam i na lijevom i na desnom krilu – rekao je Luka Menalo.

Mamić na njega računa

Možda je upravo činjenica da jednako dobro može igrati na lijevom i desnom krilu njegova prilika iako je sada na obje te pozicije Dinamo prilično jak. Na lijevoj strani je reprezentativac Mislav Oršić te velika nada Antonio Marin, na desnoj je sve bolji Damian Kadzior, dok se očekuje da bi Izet Hajrović mogao uskoro otići jer mu je ugovor pri kraju. Tu je i Mario Ćuže koji konkurira za oba krila. Iako, prijelazni rok traje do listopada i tko zna tko će sve otići iz Dinama, pa se Menalu možda otvori još prostora. No, taj 24-godišnjak sad je stekao potrebno iskustvo, a kako je upravo Zoran Mamić u njemu vidio budućeg sjajnog igrača dok je još igrao u Širokom Brijegu, može se očekivati da će mu dati priliku. Pogotovu bi ih mogao imati ostvari li Dinamo svoj cilj i nađe se u skupini Lige prvaka ili Europske lige, tada će jesen opet donijeti brojne utakmice i bit će više prilika za sve igrače koji ostanu u Maksimiru.

>>> VIDEO Dinamo je počeo s pripremama za novu sezonu

Ključne riječi

Komentara 1

ST
stefj
22:29 30.07.2020.

Bolji igrač od npr. Marina koji se mora uozbiljiti ako želi napraviti kvalitetnu karijeru...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije