Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOSTARCI 17.

Objavili ljestvicu za cijeli svijet: Zvezda i Partizan ispred Dinama i Hajduka!

Dinamo Hajduk HNL navijači
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/3
30.07.2020.
u 16:46

Mostarski derbi jedan je od najfascinantnijih na svijetu. Rijeka Neretva i krvavi rat podijelili su grad na dva dijela, muslimanski i hrvatski. Zrinjski je totem hrvatskog identiteta dok za Velež navijaju uglavnom muslimani - objašnjavaju svojim čitateljima u tekstu

Popularni časopis FourFourTwo objavio je ljestvicu 50 najvećih nogometnih svjetskih derbija prema njihovoj važnosti i rivalstvu.

Prvi je argentinski derbi Boce i Rivera, rivala iz Buenos Airesa.

Naravno, našlo se tu mjesta i za najveći hrvatski derbi, onaj između Hajduka i Dinama koji je smješten na 27. mjesto.

- Najveći hrvatski klubovi udaljeni su 400-tinjak kilometara i predstavljaju dijametralno suprotne sredine. Klub iz Zagreba doživljava se kao superioran i bogat, a njegovi navijači rivale iz Splita često nazivaju lijenim provincijalcima. Dinamo je posljednjih godina iznimno dominantan, ali nemojte to govoriti u Splitu - poručili su.

Ispred njih su beogradski suparnici Crvena zvezda i Partizan na 22. mjestu, a zanimljivo je da je na 17. mjesto stavljen mostarski derbi između Veleža i Zrinjskog.

- Mostarski derbi jedan je od najfascinantnijih na svijetu. Rijeka Neretva i krvavi rat podijelili su grad na dva dijela, muslimanski i hrvatski. Zrinjski je totem hrvatskog identiteta dok za Velež navijaju uglavnom muslimani - objašnjavaju svojim čitateljima u tekstu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije