Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izgubili polufinale

Tucak razočarano ustvrdio: Ne možemo uvijek biti prvi

25.07.2019.
u 14:54

Mi smo danas odigrali najlošiju utakmicu na ovom turniru i to onda kada je najviše trebalo. Nažalost nismo uzeli 'vizu' za Tokio, to ćemo morati uraditi na nekom od kvalifikacijskih turnira, ali sada se moramo okrenuti utakmici za broncu i tu pobijediti jer svaka medalja na velikom natjecanju je uspjeh - kaže Bušlje

Izbornik hrvatske muške vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak nakon 5-6 poraza od Španjolske u polufinalu Svjetskog prvenstva u Gwangjuu izjavio je kako je njegova momčad imala loš dan, a kako će analizom utakmice sa svojim suradnicima pokušati otkriti zašto je do njega došlo. 

- Španjolci nas ničime nisu iznenadili, možda je ovo bio samo jedan loš dan, ali moramo napraviti analizu kako bismo vidjeli zašto nam se ovo dogodilo. Sada se moramo dignuti i uzeti medalju. Ne možemo uvijek biti prvi - rekao je Tucak koji je posebno bio razočaran igrom u napadu svoje momčadi.

1/8

- Imali smo izrađene akcije, igrače koji su bili sami na šutu, ali svi ti šutovi su išli ravno golmanu u prsa. Ponekad treba pružiti ruku protivniku i priznati da je bio bolji. Danas je Španjolska bila bolja, a ja sam na svoje igrače ponosan, kako nakon pobjede tako i nakon poraza.

I kapetan reprezentacije Andro Bušlje slaže se s izbornikom.

- Mi smo danas odigrali najlošiju utakmicu na ovom turniru i to onda kada je najviše trebalo. Nažalost nismo uzeli 'vizu' za Tokio, to ćemo morati uraditi na nekom od kvalifikacijskih turnira, ali sada se moramo okrenuti utakmici za broncu i tu pobijediti jer svaka medalja na velikom natjecanju je uspjeh.

Hrvatska porazom od Španjolske nije uspjela obraniti zlato osvojeno prije dvije godine u Budimpešti, a u subotu će od 10 sati u susretu za broncu igrati protiv Mađarske koja je izgubila u drugom polufinalu od Italije sa 10-12. Hrvatska će pokušati produžiti niz osvajanja medalja na svjetskim prvenstava na sedam.

Niz je počeo zlatom u Melbourneu 2007., uslijedile su tri bronce 2009. u Rimu, 2011. u Šangaju i 2013. u Barceloni, srebro 2015. u Kazanu i zlato 2017. u Budimpešti.

Komentara 4

Avatar rubinet
rubinet
09:45 26.07.2019.

Daj Tucak pokrij se po ušima. Španjolci su te pročitali. Zašto ti nisi pročitao njih?

TI
Tirano
20:03 25.07.2019.

Mada je rezultat 6 : 2, nakon 2 četvrtine na kraju bio 5 : 6, vidi se kako je repka počela utakmicu tek da se igra, u grču, bez ideje, pucanjem u golmana!? Za ne prepoznati smo bili!? Šteta jee jer je i Srbija otpala, pa i na Olimpijadu nismo ostvarili? Sve izgubljeno u samo jednoj utakmici? Ovo je neoprostivo i sramotno ispadanje!

DH
dalibor.hren
22:54 25.07.2019.

Je li Tucak doživotni izbornik?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije