Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKA NAS SPEKTAKL

Tucak prokomentirao što čeka Hrvatsku: 'Dobio sam poruke upozorenja od Amerikanaca'

Ivica Tucak
Marko Prpić/Pixsell
Autori: Hina, Večernji.hr
05.02.2024.
u 15:08

Dobio sam brojne poruke upozorenja prije prve utakmice na prvenstvu, rekao je Ivica Tucak, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije.

Hrvatski vaterpolisti pobjedom 13:8 protiv Australije otvorili su nastup na Svjetskom prvenstvu koje se igra u Dohi. Hrvatska je na taj način stigla do važne pobjede uoči ogleda protiv Španjolske u srijedu od 17 sati. Ta će utakmica odlučivati o prvom mjestu u skupini A, ali i o izravnom putniku u četvrtfinale SP-a.

„Odigrali smo pravu, rekao bih čak fenomenalnu utakmicu. Bili smo postojani, čisti u glavi, čvrsti, iako smo na kraju imali određeno opuštanje što je i normalno zbog razlike koju smo stvorili. Dojam na startu svakog prvenstva je važan, a mi smo ostavili dobar dojam. Ova predstava nam daje za pravo vjerovati kako možemo na ovom SP-u napraviti puno toga lijepoga. Okrećemo se Španjolskoj i vađenju vize za Olimpijske igre. Ukoliko ne uspijemo ostaje nam osmina finala i utakmica protiv Brazila ili Kine gdje smo svakako veliki favoriti“, komentirao je nakon prve pobjede izbornik Tucak.

„Prije Australije sam dobio brojne poruke upozorenja od svojih američkih kolega koji su se pripremali za SP s Australijom. Ali, napravili smo kompletan skauting i znali smo da Australci uopće nisu bezazlena momčad kako je izgledalo u susretu protiv nas. Nismo se puno potrošili, a ja sam uvjeren da će Australci napraviti mnogima probleme na prvenstvu, Španjolska? Opet će odlučiti nijanse, neki momenti tijekom susreta“, zaključio je Tucak.

Jednako zadovoljan ovakvim startom na prvenstvu u Dohi bio je reprezentativac Jerko Marinić Kragić.

„Znali smo kolika je važnost ove utakmice i da nam pobjeda otvara put prema Olimpijskim igrama. Shvatili smo Australiju ozbiljno od početka i imali smo pravu energiju kroz dvoboj. Dominirali smo i zasluženo pobijedili. Slijedi nam Španjolska i kao i uvijek bit će teško. To je utakmica koja odlučuje hoćemo li imati lakši ili teži put prema Olimpijskim igrama“, rekao je Marinić Kragić, dok je slična razmišljanja iznio i prvi vratar hrvatske reprezentacije Marko Bijač.

„Otvorili smo utakmicu na odličan način, točno kako smo htjeli. Imali smo čvrstu obranu, bili smo agresivni, u bloku na svakom udarcu. Radili smo ono na čemu smo inzistirali tijekom priprema. Kada je tako onda se i sigurnost prenese na napad. Uspjeli smo u svemu dogovorenom“, kazao je Bijač.

U drugom kolu skupine A Hrvatska će u srijedu, s početkom u 17 sati, igrati protiv Španjolske. Bit će to već treći međusobni dvoboj ove dvije reprezentacije u kratkom vremenu. Na nedavnom Europskom prvenstvu u Dubrovniku i Zagrebu Hrvatska je nakon raspucavanja pobijedila u grupnoj fazi, ali su Španjolci uzvratili u velikom finalu, u kojem su slavili 11-10.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije