Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKO PRVENSTVO

Barakude na Svjetskom prvenstvu: Ispravljali smo pogreške s EP-a. Čekaju nas veliki izazovi

Zagreb: Hrvatska svladala Mađarsku i odlazi u finale Europskog prvenstva u vaterpolu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
31.01.2024.
u 07:00

– I mi smo čuli da se priča i piše da smo domaćinska momčad, no mi vjerujemo u svoju kvalitetu, a već smo i pokazali da znamo dobro igrati i izvan Hrvatske – kazao je naš prvi topnik Marinić Kragić

Nakon osvojenog srebra na Europskom prvenstvu, muška vaterpolska reprezentacija krenula je jučer u novi natjecateljski izazov. Izabranici Ivice Tucka uputili su se prema Srednjem istoku, gdje će, u Dubaiju, najprije odraditi trenažni mikrociklus, a potom će, u ponedjeljak, započeti nastup na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

U to ime pred medije su izišli Ivan Krapić, Jerko Marinić Kragić i Loren Fatović, ali i izbornik Tucak, koji je u uvodnom slovu naglasio:

– Budući da još nismo izborili pravo nastupa na Olimpijskim igrama, čeka nas važnije natjecanje od Europskog prvenstva. Među 15 izabranih dvije su promjene, i to radi operativnih zahvata.

GALERIJA Španjolska porazila Hrvatsku i osvojila svoj prvi naslov europskih prvaka

Zagreb: Hrvatska svladala Mađarsku i odlazi u finale Europskog prvenstva u vaterpolu
1/6

A na operacijskom stolu završili su vratar Toni Popadić (lakat) i Luka Bukić (bruh).

– Među 15 ponovo je kapetan Ivan Krapić, a pridružio nam se i vratar Jadrana Mate Anić. U Dubaiju ćemo s Italijom i Grčkom odigrati tri pripremne utakmice te održati dva solo treninga. I to bi trebalo biti sasvim dovoljno da spremni dočekamo ponedjeljak i utakmicu s Australijom. A pobjeda u toj utakmici otvorila bi nam put prema plasmanu na Olimpijske igre. Mi moramo nastupiti na Olimpijskim igrama, jer to hrvatski sport zaslužuje.

Zajedništvo najjači adut

Za razliku od Europskog prvenstva, koje je gledao kao pridodani član stručnog stožera, Ivan Krapić na ovom će natjecanju ponovo biti u sastavu.

– Trudio sam se biti podrška momcima s klupe, da bude dobar naboj. Sad sam opet u vodi i drago mi je da je to tako.

VEZANI ČLANCI:

A u vodi je ponovo kao kapetan pa smo ga pitali je li zadovoljan kako je njegov zamjenik Marko Bijač obnašao tu dužnost.

– On je to radio još i bolje nego ja.

Iz te izjave, baš kao i nekih drugih, zrači zajedništvo ovog sastava, a to je za glavni adut istaknuo i jedan od najboljih pojedinaca Loren Fatović.

– Najveća je naša snaga zajedništvo koje nas krasi svih ovih godina. Svi smo kako jedno, u momčadi je minimalna količina ega i to nas drži na ovako visokoj razini.

Ispričao je Lolo na čemu je bio naglasak u ovim kratkim pripremama započetima već šest dana nakon završetka Europskog prvenstva.

– Najvažnije je bilo regenerirati se. U tako malo dana ne može se tu ništa puno promijeniti ni novoga naučiti. Samo smo ispravljali pogreške koje smo radili na EP-u.

VEZANI ČLANCI:

A iznimno će biti važno da ih bude što manje u prvoj utakmici pa kapetan Krapić upozorava:

– S Australcima nas čeka teška utakmica koja nam, poslije u turniru, puno toga otvara. Vjerujemo da ćemo se kvalificirati za Pariz, a kada to obavimo cilj će nam biti boriti se za medalje.

Sve nam kreće od obrane

A do svjetske medalje neće biti moguće doći bez pogodaka Jerka Marinića Kragića, našeg najboljeg strijelca na EP-u (14 pogodaka). Na pitanje pod kolikim je pritiskom kada mora opaliti po golu rekao je:

– Ja šutiram kada vidim rupu, lošu obrambenu reakciju suparnika. Najlakše je pucati, no sve kreće od obrane. Kada smo tako razmišljali, tada smo igrali najbolji vaterpolo.

U svojim izjavama Jere je dotaknuo temu koja se provlačila tijekom Europskog prvenstva igranog u Lijepoj Našoj, a to je da je Hrvatska za 20 posto bolja reprezentacija kada igra kod kuće.

VEZANI ČLANCI:

– Mi znamo koliko vrijedimo i naš je cilj da, kao dobrim dijelom obnovljena reprezentacija, ne budemo momčad sa samo dvije domaće medalje.

Je li to za dupine dodatni motiv?

– I mi smo čuli da se priča i piše da smo domaćinska momčad, no mi vjerujemo u svoju kvalitetu, a već smo i pokazali da znamo dobro igrati i izvan Hrvatske – kazao je naš prvi topnik Marinić Kragić.

Predvođeni izbornikom Ivicom Tuckom, pomoćnicima mu Jurom Mareljom i Rencom Posinkovićem te kondicijskim trenerom Perom Kuterovcem, u utorak su u Dubai krenuli – vratari: Marko Bijač, Mate Anić; centri: Josip Vrlić, Ivan Krapić, Luka Lončar; braniči: Rino Burić, Matias Biljaka, Marko Žuvela; napadači: Konstantin Harkov, Filip Kržić, Zvonimir Butić, Ante Vukičević, Jerko Marinić Kragić, Loren Fatović. U stožeru su još Igor Pezelj (videoanalitika), Damir Luketić i Zlatko Kercel (fizioterapeuti) te Dinko Pivalica (liječnik reprezentacije).

VIDEO Atmosfera na Mladosti tijekom utakmice protiv Italije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije