Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROLIGA

Tucak misli da je gotovo, Nikolić vjeruje da nije

mladost, primorac
Goran Kovačić
17.01.2010.
u 19:51

U trećem kolu vaterpolske Eurolige Mladost je u Zagrebu poražena od Jadrana iz Herceg Novoga s 6:9 (1:1, 2:2, 1:4, 2:2).

U trećem kolu vaterpolske Eurolige Mladost je u Zagrebu uvjerljivo poražena od Jadrana iz Herceg Novoga sa 6:9. Mladostaši su dobro otvorili utakmicu i poveli sa 3:1 (nije nam jasno zašto je nakon toga Nikolić izvukao iz igre dvostrukog strijelca Zubčića), no potom su upali u "crnu rupu" koja je, osim bodova, čini se, progutala i ovogodišnje ambicije Zagrepčana u još jednom natjecanju - u Euroligi.

Deset crnih minuta

Žapci, naime, deset minuta nisu postigli pogodak, a u isto su se vrijeme gosti sasvim razgoropadili, postigli pet pogodaka zaredom i preokrenuli omjer na 6:3. Iako je Milaković skinuo "prokletstvo" i smanjio na 4:6, gosti priliku nisu ispuštali iz ruku. Razbranio se i njihov vratar Šćepanović (13 obrana) i Mladost objektivno više nije mogla parirati raspoloženim Hercegnovljanima.

Uz raspoloženog Šćepanovića, u iznimno dobrom svjetlu predstavio se sidraš Boris Zloković. Postigao je tri pogotka pokazavši svu svoju raskoš: prvi je pogodak postigao s igračem više, drugi iz protunapada, a treći s klasične pozicije dva metra. Sada je posve jasno zašto tog reprezentativca Crne Gore Pro Recco čeka raširenih ruku.

Porazom kod kuće u dvoboju s izravnim konkurentom za četvrtfinale Mladost se našla u teškoj, neki misle i u bezizlaznoj situaciji.

– Tek smo deset dana zajedno, vidio sam veliki potencijal ove momčadi, ali još nas očekuje puno posla. No, siguran sam da ćemo otići u četvrtfinale, Mladost je ovim porazom eliminirana iz utrke – kazao je trener gostiju, Šibenčanin Ivica Tucak.

Da su poveli sa 4:1...

Njegov kolega, trener Mladosti Emil Nikolić, vjeruje da ipak još nije sve izgubljeno.

– Jadranaši su pokazali da su tjelesno jača momčad od nas, iako smo mi kod vodstva od 3:1 imali više prilika da povećamo svoju prednost. No, imali smo premalo raspoloženih igrača. Ipak, ne predajemo se, pokušat ćemo se izvaditi u Herceg Novome ili u Barceloni – napomenuo je Nikolić.

Poredak nakon trećeg kola: Barceloneta 7, Jadran (HN) 6, Mladost 4, Vojvodina 0.

U sljedećem kolu, 2. veljače, sastaju se: Vojvodina - Barceloneta, Jadran (HN) - Mladost.

MLADOST 6: Brzica, Živković, Babić, Letica, Petković, Milaković 1, Zubčić 2, Lončar, Karač 2 (1), Muslim, Hinić, Buljubašić 1, Pavić (8 obrana).

TRENER: Emil Nikolić

JADRAN (HN) 9: Šćepanović (13 obrana), Sekulić 1, Bebić, Elez 1, Vukčević 1, Radović, N. Janović, Gojković, Ivović 1, Zloković 3, Klikovac, Jokić 2, Perčinić.

TRENER: Ivica Tucak

Igrač više: Mladost 9-2 (22,2 posto), Jadran (HN) 9-6 (66,6 posto).

Treća osobna pogreška: Gojković (28). Četvrtine: 1:1, 2:2, 1:4, 2:2.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije