Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUGOROČNO PLANIRANJE

Mamić sve dionice Hajduka ponudio na upravljanje udruzi Naš Hajduk?!

Torcida
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
10.09.2015.
u 18:45

Tomislav Mamić želi biti prvi ako Hajduk jednom ode na prodaju

Napokon se oglasio i Tomislav Mamić, vlasnik tvrtke Tommy, koji je pojasnio zbog čega je krenuo u postupak kupnje dionica Hajduka. Kada se pročulo da je ponudio DAB-u kupnju 9,82 posto njegovih dionica, što je država odbila, među pristašama Hajduka počela je kružiti priča o "neprijateljskom" kupovanju dionica. Par dana kasnije Jako Andabak, najveći Hajdukov pojedinačni dioničar, otkrio je da je Tomislavu Mamiću prodao svoj vlasnički paket.

Vlasnik 26 posto

– Prodao sam mu dionice po cijeni od 250 kuna – kazao je Andabak ne žaleći za izgubljenim novcem, jer ih je platio po 500 kuna.

Mamićev cilj, to je i sam priznao, u ovom naletu nije bila kupnja Hajduka, odnosno nije želio postati vlasnikom većinskog paketa. Ali, jasne su njegove namjere, Mamić želi biti prvi u redu ako jednog dana Hajduk ode na prodaju. Dok traje ovakav način vođenja kluba, popularno nazvan "narodni", neće se nametati. U svom planu otkupio je dionice Dalekovoda, Zagrebmontaže, Ivana Rimca, Leda, Aljoše Asanovića, Slavena Bilića, Alena Bokšića i Igora Štimca. Na taj način došao je do oko 26 posto vlasništva. Želio je kupiti i dionice koje posjeduje Željko Kerum, ali one nisu na raspolaganju, a s Konstruktorom nije mogao poslovati jer je tvrtka u predstečajnom postupku.

– Više neće biti kupnje dionica, došli smo do kontrolnog paketa i sada zajedno s Gradom možemo kontrolirati sve kapitalne promjene – kazao je Mamić u medijskom istupu.

Njegov sin Zoran, koji u ime obitelji Mamić vodi brigu o svim sportskim investicijama, a njihove tvrtke Tommy i Bobis uložile su u Hajduk, KK Split i MNK Split, nedavno je izabran za dopredsjednika Nadzornog odobra Hajduka.

Dakle, Mamiću su brzo na razgovor pohitali iz udruge Naš Hajduk koja u ime Grada, većinskog vlasnika Hajduka, bira vodstvo kluba. Tražili su pojašnjenja Mamićevih nakana. I bili šokirani onim što im je vlasnik jednog od najvećih hrvatskih trgovačkih lanaca ponudio. Mamić je udruzi Naš Hajduk ponudio da će nakon upisa vlasništva sve dionice prenijeti na upravljanje Našem Hajduku.

Ne zanima ga dobit

To se vjerojatno neće ostvariti, razumnija je varijanta po kojoj će Mamić, sada kada je sve izašlo načistac, a potvrdio je da ne želi postati većinskim vlasnikom Hajduka, koristiti svoja vlasnička prava. Mamić je najavio da se njegovih 26 posto dionica nikada neće naći na tržištu, a ne zanima ga ni eventualna dobit.

Mamić ne želi, kako sam kaže, biti pasivni promatrač. Tražit će dugoročnu strategiju kluba, želi efikasniju upravu, jer smatra da je neprirodno da se NO bavi operativnim poslovanjem. Uostalom, to je u suprotnosti sa Zakonom o trgovačkim društvima, a i prijašnji NO priznao je da je više imao ulogu uprave nego nadzora.

>> Andabak prodao Mamiću skoro sve dionice Hajduka koje je imao

Komentara 22

MA
-Marsijanac-
20:33 10.09.2015.

Prodali dionice u pola cijene... Aljoša Asanović, Slaven Bilić, Alen Bokšić i Igor Štimac.... Aha velika je to ljubav prema narodnom Hajduku.

GM
Gusta magla
01:17 11.09.2015.

Kupuje dionice i to kontrolni paket, a nezeli preuzeti Hajduk......hahahaha To mogu popusiti samo oni koji se nekuze u trgovanje dionicama. Za godinu,dvije,pet,...Hajduk ce biti njegova prcija.

ZG
zg223
22:24 10.09.2015.

maminjo kupuje ajduk...haha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije