Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Berba medalja

Tekvondaši blistaju: Ivana Duvančić zlatna, srebro Brečiću, Tomić se vratila na postolje

24.06.2023.
u 18:11

Nikad se dosad nije dogodilo na velikim višesportskim natjecanjima da Hrvatska u jednom sportu, u jednom danu, ima četvero polufinalista

Drugi dan tekvondaških natjecanja na Europskim igrama za hrvatsku je reprezentaciju bio vrlo plodonosan. Sve četvero hrvatskih predstavnika, koji su taj dan nastupili, izborilo je polufinala a njih dvoje (Ivana Duvančić i Lovre Brečić) postali su finalistima osiguravši tako još dvije borilačke medalje za Lijepu Našu. A osigurali su i povijesni domet jer se nikad nije dogodilo na velikim višesportskim natjecanjima da Hrvatska u jednom sportu, u jednom danu ima četvero polufinalista.

A na koncu se pozlatila natjecateljica koja je tog dana prva krenula a to je Ivana Duvančić (53 kg) koja je u osmini finala nadjačala Rumunjku Coman (18:4, 7:1) da bi u četvrtfinalu bila bolja od Izraelke Lager (18:15, 12:0). U polufinalu, Ivana je nadjačala Njemicu Elu Aydin (3:3, 3:8, 11:6) koja je taj poraz teško primila. A u finalu, Hrvaticu je dočekala Španjolka Perez Parrado protiv koje je naša tekvodašica odradila izrazito pametan taktički meč, na vrlo nizak broj bodova, i pobijedila u dvije runde (1:0, 3:0).

GALERIJA Boksačica Ćaćić i skakač u vodu Nevešćanin nosili hrvatski stijeg

1/5

Negdašnji europski prvak Lovre Brečić (63 kg) ušao je u turnir s uvjerljivom pobjedom nad Cipraninom Pilavakisom (16:2, 9:5) a nauditi mu nije uspio niti Srbin Novak (16:4, 9:3) koji je u drugoj rundi predao borbu zbog ozljede. Raspoloženi Splićanin nije izgubio rundu niti u polufinalu u kojem je pobijedio Francuza Souleymana Alaphillippea (11:3, 9:2). Na koncu je ipak posustao ali tek u finalu i to protiv Talijana Barrete (7:11, 6:15).

Vrlo ugodno iznenadio je Leon Glasnović (68 kg) kojeg baš i nije bilo na velikim natjecanjima. On je u osmini finala, preokrenuvši borbu, izbacio Turčina Kavurata (0:2, 14:7, 12:8) nakon čega je u četvrtfinalu nadvisio Bugarina Georgijeva (10:10, 14:1, 10:7). U polufinalu mu je tek malo više iskustva nedostajalo da eliminira i svjetskog prvaka Sindena kojem je pružio sjajan otpor osvojivši prvu rundu (6:5, 0:16, 8:20). Nažalost, Glasnović nije uspio osvojiti svoje prvo seniorsko odličje jer je u borbi za broncu pobijeđen od Grka Chamalidisa (4:8, 13:11, 1:12).

VEZANI ČLANCI:

A iskustvom je pak bogata Kristina Tomić, negdašnja prvakinja Europe u kategoriji do 49 kg koja je na Europskim igrama nastupila u dvije kategorije više (do 57 kg). Nakon što je svladala Nizozemku Schoenmakers (4:3, 8:5), Kristina je polufinale izborila pobjedom nad Poljakinjom Adamkievicz (11:8, 11:10). Nažalost, prepreka za prolaz u finale bila je previsoka jer se prepriječila dvostruka olimpijska pobjednica Jade Jones. Nakon što je Britanka, u prvoj rundi, povela sa 16:0 trener Dejan Mesarov je predao borbu zacijelo iz razloga da kod Kristine sačuva što više energije za borbu za broncu s Grkinjom Kalteki.

I to se pokazao pametnim potezom jer je Kristina  bez većih poteškoća, u izvrsnom nastupu, nadvisila Grkinju Kalteki (10:6, 12:6) te se tako, nakon izbivanja od četiri godine i svjetske bronce u Manchesteru (2019.), vratila na medaljaška postolja,

VIDEO Modrić donio konačnu odluku: 'Posljednjih se dana čak premišljao. Teško je odoljeti bogatstvu'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije