Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europske igre

Gabrijel Veočić u finalu, izborio priliku za peto hrvatsko zlato na Igrama

Foto: HOO/Slobodan Kadić
1/5
30.06.2023.
u 17:19

U polufinalnoj borbi poluteške kategorije najbolji hrvatski boksač, u olimpijskom boksu, pobijedio je Azerbajdžanca Alahverdijeva jednoglasnom odlukom sudaca (5:0)

Najbolji hrvatski boksač Gabrijel Veočić (80 kg) izborio se za priliku da on bude taj koji će na Europskim igrama osvojiti peto zlato za Hrvatsku i to nakon troje tekvondaša (Lena Stojković, Ivana Duvančić, Ivan Šapina) i jednog karataša (Anđelo Kvesić).

U polufinalnoj borbi Brođanin se nadjačavao s Azerbajdžancem Muradom Alahverdijevim kojeg je ukrotio svojom tehničkom superiornošću.

GALERIJA Gabrijel Veočić izborio finale u boksu

1/5

Prva runda izgledala je kao ispitivanje snaga a svih pet bodovnih sudaca (Japan, Kazahstan, Kirgistan, Irska, Maroko) rundu su dodijelili hrvatskom boksaču.

U drugoj rundi je Veočić postao napadač, držao je sredinu ringa, i dovoljno pogađao da i druga runda pripadne njemu (4:1) pri čemu je boljim Azerbajdžanca vidio jedino kazahstanski sudac.

Treća runda bila je privođenje posla kraju pa je sudac u ringu na koncu podigao ruku hrvatskom poluteškašu za uvjerljivu bodovnu pobjedu (5:0).

Sve to rezultiralo je zadovoljstvom kod izbornika Kristijana Hodaka ali i Gabrijelova trenera, i oca, Pere Veočića koji je ovako opisao "game plan" za polufinalni nastup:

- Taktički plan je bio što više se kretati i udarati direktima i pokojim aperkatom, što u napadu a što u obrani. To su najbolji Gabrijelovi udarci i on je sve to i proveo kako smo i dogovorili.

VEZANI ČLANCI:

A svojom izvedbom, ne samo pobjedom nego i u dijelu taktičke izvedbe, bio je zadovoljan i sam Gabrijel:

- Ovo će mi biti treći finale u karijeri na najvećim europskim natjecanjima i prilika da nakon naslova prvaka Europe do 22 godine osvojim i drugo zlato. Ovu sam borbu svjesno primirio jer sam znao da sam tehnički kvalitetniji borac. Bilo je sve kako sam i očekivao, pripremio sam i sproveo dobru taktiku i izborio nastup u finalu.

Ni ovaj put Gabrijel u ringu nije naglašeno slavio no ipak je to bilo nešto više veselja nego nakon četvrtfinalne pobjede nad Estoncem Aasom (5:0).

- Još čekam zlato po koje sam i došao. Dat ću sve od sebe da osvojim turnir.

A da bi mu se ta želja ostvarila morat će pobijediti iznimno kvalitetnog Oleksandra Hižnjaka koji je nadboksao Talijana Salvatorea Cavallara (5:0). Naime, Ukrajinac je bivši svjetski i bivši dvostruki europski prvak ali i aktualni olimpijski doprvak.

VEZANI ČLANCI:

- To je jako dobar borac no ja ne sumnjam u sebe. S Hižnjakom nisam nikad boksao jer sam pet godina od njega mlađi. Već dugo vremena ga pratim i on je trebao biti olimpijski pobjednik ali mu se u olimpijskom finalu dogodio "lucky punch". Meni je drago da ću se boriti protiv njega i biti u prilici pobijediti takvog borca.

A nama se Hižnjak čini kao borilački stroj koji ne posustaje.

- Da, on nije nimalo prijateljski nastrojen no vjerujem da mogu i njega pobijediti i tako dokazati i sebi i svijetu da sam vrijedan olimpijske medalje. Ako pobijedim Hižnjaka mogao bih na Olimpijskim igrama biti među prva četiri nositelja što je moj cilj.

VIDEO Livaja kažnjen maksimalnom novčanom kaznom i ne smije igrati protiv Dinama!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije