Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA JAVNOJ TV

Suludi Bernie: Primio bih metak za Putina, a Hitler je samo obavljao svoj posao

Trogir: Bernie Ecclestone u društvu supruge Fabiane prošetao gradom
Ivo Cagalj/PIXSELL
30.06.2022.
u 17:04

- I dalje bih primio metak za Putina. Volio bih da ne boli, ali bih svakako primio metak za njega. On je nevjerovatna osoba i radi ono što vjeruje da je ispravno.

Nekadašnji prvi čovjek Formule 1 i njezino najprepoznatljivije lice svih vremena, Bernie Ecclestone, stao je u obranu ruskog predsjednika Vladimira Putina povodom ratne invazije na Ukrajinu i, naravno, prouzročio gomile negativnih reakcija iz svih kuteva.

U četvrtak ujutro je 91-godišnjak na kultnoj emisiji "Dobro jutro, Britanija" pružio jasnu i glasnu podršku ruskom predsjedniku.

- I dalje bih primio metak za Putina. Volio bih da ne boli, ali bih svakako primio metak za njega. On je nevjerovatna osoba i radi ono što vjeruje da je ispravno. Nažalost, on je kao mnogi poslovni ljudi, svakako kao ja, svi pravimo greške s vremena na vrijeme, ali morate napraviti najbolje što možete da biste iz toga izvukli najviše - rekao je Ecclestone. 

24.07.2021., Stradun, Dubrovnik - Bernard Charles Ecclestone, poznatiji kao Bernie Ecclestone, britanski poduzetnik i jedan od vodech ljudi Formule 1,prosetao je Stradunom u drustvu supruge Fabiane Flossi. rPhoto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Tu se nije zaustavio, čak je i kritizirao ukrajinskog premijera Volodimira Zelenskog.

- Druga osoba u Ukrajini, koliko razumijem on je komičar i čini se da se želi nastaviti baviti tom profesijom, budući da je razmislio o svemu učinio bi velike napore kako bi razgovarao s Putinom, koji je razumna osoba, on bi ga saslušao i mogao bi napraviti nešto povodom toga - istaknuo je Ecclestone koji je 2017. napustio mjesto prvog čovjeka Formule 1.

Sve to natjeralo je i Formulu 1 na službeno priopćenje.

- Komentari Bernieja Ecclestonea su njegovo osobno mišljenje i u potpunoj suprotnosti su modernim vrijednostima sporta - stoji u priopćenju.

EKSKLUZIVNO 06.08.2021., Trogir - Bernie Ecclestone sa suprugom Fabianom i sinom Aceom ljetuje u Trogiru. Photo:Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

To nije prvi put da su iz Formule 1 morali izdati priopćenje kako bi naglasili da nisu suglasni s Ecclestoneovim kontroverznim izjavama. Prije samo dvije godine, bivši čelnik Formule 1 je izazvao lavinu reakcija kada se potegnula tema borbe Lewisa Hamiltona protiv rasizma. Tada je rekao da su "crnci veći rasisti od bijelaca", a nekoliko godina ranije je čak izjavio da "Hitler nije bio diktator i da je obavljao posao".

Komentara 6

ZG
zg1985
17:25 30.06.2022.

potpuno je u pravu kad kaze da su crnci najveci rasisti

DU
Deleted user
01:50 01.07.2022.

Istina mnoge boli.

AA
Aabbcc11
22:02 30.06.2022.

Mislim da se EU nije trebala miješati u taj rat. Oni su svoji i neka sami to riješe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije