Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči osmine finala

Subašić: Prvi cilj je ispunjen, ali želimo napraviti više

Danijel Subašić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/2
28.06.2018.
u 16:58

Sigurno da je Francuska među pet momčadi favorita za osvajače SP-a, ali i Danska je u ovim utakmicama pokazala da je dobra - kaže hrvatski vratar

Hrvatska nogometna reprezntacija u subotu putuje u Nižnji Novgoroda gdje će u osmini finala SP-a u nedjelju (20 sati) igrati protiv Danske. Uoči večerašnjeg treninga na presicu je došao prvi vratar vatrenih Danijel Subašić.

U osmini finala Hrvatska igra protiv Danske, drugoplasirane reprezentacije iz skupine C, prva je Francuska?

- Sigurno da je Francuska među pet momčadi favorita za osvajače SP-a, ali i Danska je u ovim utakmicama pokazala da je dobra, tvrda momčad, da imaju dobre igrače, Eriksena i da neće biti lako - rekao je Danijel Subašić.

Hrvatska je drugi krug izborila s tri pobjede.

- Odigrali smo tri utakmice na visokom nivou i pobijedili tri dobre reprezentacije. Prvi cilj je ispunjen, ali želimo napraviti više - dodao je hrvatski vratar.

Neki vratari nisu bili na visini zadatka u prvom dijelu prvenstva.

- Pozicija vratara je drugačija od ostalih i da se vidi sve kad pogriješiš. Ima dosta dobrih vratara koji igraju u manjim klubovima, ali su se pokazali odličnima na Svjetskom prvenstvu - istaknuo je Subašić i dodao:

Naša reprezentacija igra dobro i kad je momčad kompaktna i dobra odmah je lakše  stoperima i meni. Sigurno je lijepo je kad ne primiš gol.

Danijel Subašić
1/8

Sljedeći suparnik vatrenih je Danska.

- Danska je puno bolja od Islanda, ali priprema je uvijek ista, prvo gledamo sebe, ali sigurno da ćemo analizirati i njih. Bitno je da mi budemo pravi - završio je Danijel Subašić.

U prvom dijelu prvenstva Danci su se pokazali kao ozbiljan suparnik. 

- Teško mi je reći nešto u ovom trenutku jer nismo baš analizirali Dance. Imamo večeras trening i analizu tako da ćemo tek sve vidjeti. Eriksen je odličan igrač na kojeg moramo obratiti pozornost, ali gledamo na njih kao na momčad, a ne kao na individualne igrače - rekao je Ivan Strinić i dodao:

- Imamo tri dana da ih analiziramo i utvrdimo u čemu su dobri, a u čemu loši. Moramo se dobro spremiti.

Dalićevim dolaskom reprezentacija je dobila novi zalet...

- Izbornik nas je nekako ujedinio sve skupa i svaka mu čast na tome. Imamo tri pobjede u nizu, međutim tek sad dolazi ono pravo, kada si ne smijemo si dopustiti pogrešku - kazao je Strinić.

Na kladionicama je Hrvatska favorit protiv Danske.

- Teško mi je reći da smo favoriti. Sve reprezentacije u osmini finala su dobre, svi su zasluženo u drugom krugu. Danska je stvarno dobra momčad, organizirana i bih nam davao nikakvu prednost - zaključio je Ivan Strinić.

Komentara 6

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
17:11 28.06.2018.

Nogomet čuda radi eto nakon debakla komšija nestali @ Orlando, @ DOKTOR.VS ( potražio pomoć doktora opće prakse ), @Ivo Hrvatina skrhan šta od Borne šta Ćilića, odlične HR reprezentacije .. previše je to za zadojene

PR
prajdali100
18:28 28.06.2018.

Idemo igrati, jako, žestoko i hr abro. Bolji smo, idemo ih zgaziti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije