Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPETA UTAKMICA

Strahonja: Slaven nije trebao dobiti kazneni udarac, stres suca je razumljiv

Slaven Belupo i Hajduk sastali se u 17. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/4
13.11.2022.
u 22:17

- Napadač nije niti imao mogućnost igranja lopte jer ona je išla u gol-aut. Ako je situacija takva, onda se ne sudi kazneni udarac. VAR je apsolutno morao regirati - zaključio je.

Sudački ekspert Marijo Strahonja gostovao je u emisiji Stadion, gdje je kao i svakog tjedna komentirao suđenje utakmica HNL-a. 

Naravno, fokus je bio na susretu Slaven Belupa i Hajduka u Koprivnici, koji je uz visoke tenzije završio rezultatom 2:2

- Glavni sudac nije dobro kontrolirao situaciju - rekao je na početku.

Je li Krovinović na početku akcije za prvi gol igrao rukom? 

- Bilo je naznaka, lopta ga je malo dotaknula u ruku, ali nema tu nikakve namjere. Prekršaja apsolutno nema nigdje, u začetku akcije nije bilo elemenata za uključenje VAR sobe, to je gol i ispravna odluka suca - ističe. 

Dotaknuo se prekršaj Solde na Livaji.

- Soldo je zaslužio žuti karton za nasrtaj na Livaju, a nije ga dobio. Javnu opomenu je zaslužio i Livaja u toj situaciji i on ga je dobio. Ubrzo je Livaja startao na Soldu, ali za to nije zaslužio žuti karton i nije ga dobio. To je bila odlična procjena suca.

12.11.2022., Gradski stadion Ivan Kusek Apas, Koprivnica - SuperSport HNL, 17. kolo, NK Slaven Belupo - HNK Hajduk. Marko Livaja Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Što se događalo nakon odlaska pomoćnog suca s terena?

- Prije početka utakmice dogovara se tzv. liga sastanak. Na njemu su predstavnik policije, suci, delegat utakmice i predstavnici sigurnosti... Prvo ide pitanje sucima jesu li spremni nastaviti utakmicu. Rekli su da jesu. Drugo pitanje ide policiji: možete li isprazniti dio tribine ako treba - objašnjava. 

- Do tada je sudac Čulina dobro sudio, ali zatim je podlegao ogromnom stresu, što je razumljivo.

Penala Simića na Crncu nije bilo.

- Ovo nije nogometni kazneni udarac. Napadač nije niti imao mogućnost igranja lopte jer ona je išla u gol-aut. Ako je situacija takva, onda se ne sudi kazneni udarac. VAR je apsolutno morao regirati - kaže.

Krstanović je pogodio s bijele točke. Ipak, Strahonja ističe kako ga je trebalo ponoviti zbog ranijeg utrčavanja u šesnaesterac.

- Sudac je morao sam vidjeti ulazak igrača u kazneni prostor, tu se VAR ne javlja. 

Isključenje Sahitija je čisto. 

12.11.2022., Gradski stadion Ivan Kusek Apas, Koprivnica - SuperSport HNL, 17. kolo, NK Slaven Belupo - HNK Hajduk. Emir Sahiti Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

- Slavenov igrač Bosec je zaslužio žuti karton za udaranje suparnika s trave, ali nije ga dobio. Zatim je sudac dao drugi žuti karton Hajdukovom igraču Sahitiju za igranje rukom i pri tome je izvrsno procijenio - zaključio je.

>> Doček za Milija Poljička, juniorskog pobjednika Wimbledona

 

Komentara 34

MI
Miko33
23:00 13.11.2022.

Pravila kažu da je svaki nesmotreni prekršaj unutar šesnaesterca penal, sviđalo se to nekome ili ne.

PR
prajdali100
23:03 13.11.2022.

Sudac se pogubio!? Pa jeste! Nakon što je pomoćni sudac dva puta pogođen nekim predmetima u glavu,a jasno je odakle su došli,trebalo je otići u svlačionicu i kraj !!! Gotovo,ende ! 3:0 za Belupo.

Avatar nekakav
nekakav
03:47 14.11.2022.

Prije svake emusije bi trebalo pustiti par odluka strahonje kao suca, pa to komentirati.. Čisto da znate s kim imate posla. Btw, sve ove emisije su hajdukove, privatizirali su savez i sudačku organizaciju, svaka njihova utakmica je posebna, tolki pritisak ne postoji nigdje. Objektivno, imaju 15 bodova više zbog odluka sudaca. Jedva polovica prvenstva. Zbog grubosti hajduka i ekcesa koje stalno izvode, niti jedna utakmica im ne traje 90 min, već barem 96. Tolko sudačkih grešaka njima u korist više nije slučajnost, treba provjeriti pozive sudaca i sucima, savezu. Na svu sreću postoje euro natjecanja, koja očiste ovakvu ekipu, koja liči na neku albansku iz 90-ih. Kako ih nije sramota, svaka greška suca protiv njih je kriminal, a za njih je uobičajena sudačka greška koja se ne treba ni komentirati. Nije li jadno da hajduk s no jednim klubom nije u dobrim odnosima? Zar su zbilja grad, afrika s strujom?!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije