Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNL 34. KOLO

Gorica uz puno muke svladala Rudeš (2.1) i konačno prekinula niz poraza

Gorica i Rudeš sastali se u 34. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/4
10.05.2024.
u 20:15

U subotu će od 17 sati igrati Varaždin - Rijeka, dok je u 19.30 sati na programu derbi kola, na maksimirskom stadionu igraju Dinamo - Osijek. U nedjelju će 34. kolo zaključiti Istra 1961 - Hajduk, čiji ogled u Puli počinje u 19.10 sati

U prvom dvoboju 34. kola HNL-a nogometaši Gorice su na svom stadionu, nakon preokreta u drugom poluvremenu, svladali Rudeš 2-1 (0-1). Gosti su poveli u 14. minuti pogotkom Alekse Latkovića, dok je u nastavku uslijedio preokret. Golove su za Velikogoričane postigli Ante Matej Jurić u 60. minuti, dok je konačnih 2-1 postavio Josip Mitrović devet minuta kasnije.

Gorica je time prekinula niz od četiri ligaška poraza te je privremeno skočila na sedmo mjesto ljestvice. Rudeš je upisao deveti prvenstveni poraz u nizu, kao i već 29. ukupno ove sezone. Živahno je počela utakmica, napadački orijentirana s obje strane pa se nije dugo čekalo ni na prvi pogodak. U 14. minuti su gosti poveli, a strijelac je bio Latković.

VIDEOIgrači Dinama slavili s navijačima na benzinskoj postaji

Do kraja poluvremena bolja je bila Gorica koja nekoliko dobrih prilika nije uspjela pretvoriti ni u jedan pogodak. Najbliže izjednačenju domaćin je bio u 30. minuti, ali je tada Mitrović glavom pogodio okvir vrata. Osim toga od strane Velikogoričana još su prijetili Matković i Mrzljak.

Još je bolje Gorica otvorila drugo poluvrijeme, a opasne situacije su se nizale u gostujućem šesnaestercu. Uskoro je uslijedio i potpuni preokret pa je prvo Jurić u 60. minuti zabio za 1-1, kada je prebacio suparničkog vratara, dok je Mitrović u 69. minuti poslije lijepe akcije pogodio za 2-1 domaćina.

Gorica se uplela u probleme u 76. minuti kada je strijelac gola za 2-1 Mitrović zaradio izravni crveni karton zbog opasnog starta na Topiću. Unatoč igraču manje i unatoč nastojanjima Rudeša da postigne pogodak za barem bod u ovom susretu, Gorica je izdržala sve do kraja te je pobjedom preskočila Istru 1961 na ljestvici. Trenutačno je Gorica sedma, dok je Rudeš od starta sezone posljednji i već je odavno znano da seli u drugoligaško okruženje.

Foto: SofaScore

U subotu će od 17 sati igrati Varaždin - Rijeka, dok je u 19.30 sati na programu derbi kola, na maksimirskom stadionu igraju Dinamo - Osijek. U nedjelju će 34. kolo zaključiti Lokomotiva - Slaven Belupo susretom u 17 sati te Istra 1961 - Hajduk, čiji ogled u Puli počinje u 19.10 sati.

GALERIJA Dinamo preokretom slavio na Rujevici! (2:1) Plavi su na korak do naslova

Gorica i Rudeš sastali se u 34. kolu SuperSport HNL-a
1/80
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije