Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILJENIK NAVIJAČA

Legenda Dinama stiže na derbi koji može odlučiti prvaka, već je stigao u Zagreb

Zagreb: Kujtim Shala, bivši dinamovac, hrvatski reprezentativac i kosovski izbornik
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/3
10.05.2024.
u 13:50

– Već smo rekli da je u Dinamu uvijek pritisak, tu morate dobiti i prijateljske utakmice. Dok nije sve matematički osigurano, pritisak postoji – kazao je Sergej Jakirović u najavi dvoboja s Osijekom

Već ove subote nogometaši Dinama mogu i matematički osigurati novi naslov hrvatskog prvaka. Ne pobijedi li Rijeka u Varaždinu, a dobije li nakon toga plava momčad na Maksimiru Osijek, bit će sve jasno. Dinamov trener Sergej Jakirović dan prije dvoboja s Osijekom održao je press-konferenciju.

– Čeka nas zahtjevna utakmica s dobrim suparnikom, Osijek igra jako dobro u posljednje vrijeme, ima četiri pobjede u gostima. Dolaze kako bi nam nešto uzeli, poznavajući prijatelja Zekića, sigurno nam nešto sprema. Nakon 24 dana konačno igramo kod kuće, zaželjeli smo se domaćeg terena i publike koja će doći u velikom broju, nadam se dobroj utakmici i novoj pobjedi – kaže trener Dinama.

Inače, na utakmicu će doći i legendarni nogometaš plavih Kujtim Shala. Dobio je poziv iz kluba i već je stigao u Zagreb. U subotu će biti na utakmici, a u nedjelju se družiti s brojnim navijačima na malonogometnom turniru u Dubravi.

A plave čeka Osijek koji može biti itekako neugodan.

– Uvijek je s Osijekom zanimljivo i neizvjesno do kraja, takvu utakmicu očekujemo opet. Želimo biti bolji nego do sada i pobijediti. Vjerujem da ćemo pred našom publikom ostvariti cilj i uzeti tri boda. Neću nikoga odmarati, igrat ćemo u najjačem sastavu. Sigurno da neće igrati Kulenović (tri žuta). Nemamo ozlijeđenih i Stojković je dobro, nema više problema s mišićem, neće biti u kadru, ali drago mi je što se vratio na teren, nije više na stolu.

Pritisak i dalje postoji, iako je bitka za titulu, čini se, odlučena.

– Već smo rekli da je u Dinamu uvijek pritisak, tu morate dobiti i prijateljske utakmice. Dok nije sve matematički osigurano, pritisak postoji – kazao je Jakirović.


 
Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
16:19 10.05.2024.

"Kulenović fali zbog TRI žuta kartona" U prvenstvu s 36 kola, 2 kola više od jedne Bundeslige, suspenzija bi trebala biti nakon pet žutih, a ne nakon tri. Time se natjecanje dodatno slabi, a igrače izbacuje iz natjecateljskog ritma.

Avatar Rimtutituki
Rimtutituki
17:27 11.05.2024.

Ali se i disciplinira, kod nas hrpa kartona otpada na svađu sa sucem, u Bundesligi je daleko veći intenzitet igre i više profesionalnih faulova. Ovako i mlađi češće dobivaju šansu što i je bit naše lige.

IV
ivanmerlin
12:09 11.05.2024.

Ima li neki bivši igrač Dinama a da nije legenda,sve same legende....čovjek bi pomislio da su bili prvaci ne HNL nego barem Europe...cccc

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije