Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKUPŠTINA U Zadru će se raspravljati o zahtjevima pet klubova

Štimac: Ne zanima me hoće li Dinamo doći

08.01.2009.
u 09:17

Prvoligaški klubovi i dalje nisu na istoj valnoj duljini, neće to biti niti u Zadru gdje će se održati nova sjednica Skupštine Udruge klubova 1. HNL-a.

Dinamo ne dolazi
Naime, poznato je da Dinamov predstavnik neće biti na toj sjednici.

- Na skijanju sam, ovo nam je jedini tjedan koji možemo iskoristiti za odmor i nitko iz našeg kluba neće biti na toj sjednici - javio je spuštajući se niz padine austrijskog Flachaua Dinamov direktor Damir Vrbanović koji inače predstavlja plave u tom forumu.

- Ne očekujemo ništa posebno, pet klubova iznijelo je svoje zahtjeve i očekujemo da se o njima raspravlja. Dokaz da ne rušimo nikoga je i to što smo dali povjerenje predsjedniku Udruge. No želimo se okrenuti jeseni, veliki će problem biti licenciranje, stadioni su nam očajni, a očekujem znatno manja ulaganje sponzora u promidžbu pa i nogomet. I time se moramo najviše baviti, najesen nas očekuju velike teškoće - tvrdi Vrbanović.

Razjedinjenje


Dinamov predstavnik dulje nije dolazio na sjednice Skupštine prvoligaša, a od 8. prosinca 2008. plavima su se priključila još četiri kluba.
Na sastanku u Varaždinu Dinamo, Osijek, Slaven Belupo, Varteks i Inter odlučili su dići glas protiv načina na koji radi Udruga i krenuli su u borbu. No, sedam ostalih klubova i dalje ima potrebnu većinu.

Ipak, nije baš jasno zašto nitko iz Dinama neće biti na toj sjednici. Ako su postavili nekakve zahtjeve (Dinamo i još četiri kluba - Osijek, Varteks, Slaven Belupo i Inter), onda je valja normalno da ih na sjednici i brane i pokušaju se za njih izboriti. Iako, i time se da iščitati da ostalih sedam klubova ostaje u većini, pa smo dojma da je petorka zasad digla ruke od borbe.

Predsjednik Udruge Igor Štimac u Zadru je, na upit zna li hoće li se pet spomenutih klubova odazvati, odgovorio:

- Ne znam i ne zanima me!

Dnevni red zna.

Pet zahtjeva
- Raspravljat će se o zahtjevima tih pet klubova - dodao je Štimac.

Podsjetimo, petorka je tražila da se utakmice ne igraju nedjeljom, traže na uvid ugovore uz emisiju “Volim nogomet”, da u Skupštini mogu biti samo predsjednici ili direktori klubova, da sve odluke donosi Skupština, te da je funkcija glasnogovornika nepotrebna.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije