Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA DLAKU

Spašen jedriličar u francuskoj luci tijekom regate samaca

Vendee Globe
STEPHANE MAHE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
30.11.2020.
u 23:29

Escoffier prvi put sudjeluje u Vendée Globeu, dok je Le Cam veteran i sam je bio spašen 2009. godine kada se njegov brod prevrnuo ispred rta Horn, a tada ga je spasio drugi natjecatelj Vincent Riou, koji je pritom i sam ostao bez jarbola

Francuski jedriličar Kevin Escoffier, koji je na jedrilici PRB sudjelovao na regati samaca oko svijeta Vendee Globe, spašen je nakon havarije u oluji na prilazu Rtu Dobre nade. 

Escoffier (40) je zbog prodora vode morao napustiti svoju jedrilicu PRB i ukrcao se u splav i odaslao poziv u pomoć, a nakon nekoliko sati plutanja u Južnom oceanu spasio ga je sunarodnjak Jean Le Cam, koji je bio najbliži i prvi se odazvao pozivu u pomoć.

Escoffier se ukrcao na Le Camovu jedrilicu Yes We Cam i sada čekaju spasilački brod iz Cape Towna na vrlo uzburkanom moru s valovima preko 5 metara. Još su dvojica sudionika utrke - Nijemac Boris Hermann (Seaexplorer-Yacht Club de Monaco) i Yannick Bestaven (Maître Coq IV), također krenuli u pomoć Escoffieru, a oni će uskoro moći nastaviti utrku oko svijeta, dok će se vrijeme posvećeno spašavanju oduzeti od konačnog vremena kad stignu na cilj.

Escoffier prvi put sudjeluje u Vendée Globeu, dok je Le Cam veteran i sam je bio spašen 2009. godine kada se njegov brod prevrnuo ispred rta Horn, a tada ga je spasio drugi natjecatelj Vincent Riou, koji je pritom i sam ostao bez jarbola.

Utrka samaca Vendee Globe jedri se svake četiri godine od 1992., a ovogodišnje izdanje započelo je 8. studenoga u francuskoj luci Les Sables d'Olonne, a od 33 natjecatelja nakon 22 dana na moru odustalo je troje. Rekord utrke otprije četiri godine drži Francuz Armel Le Claech koji je svijet oplovio za 74 dana, tri sata i 35 minuta. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije