Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠPANJOLSKI MEDIJI

Španjolska je izvukla tisuće oštrica koje joj je zabila Hrvatska

Španjolska
Foto: Reuters (Ilustracija)
27.01.2014.
u 17:59

Dnevni list El País hvali ih u naslovu: "Medalja za hrabrost", a konkurentski El Mundo: "Bronca za hrabrost".

Tijekom susreta Hrvatske i Španjolske, bivši španjolski reprezentativni vratar José Javier Hombrados, isticao je odličnu igru Španjolaca dok su mu se Hrvati činili umornima. Komentirajući prijenos na državnoj televiziji sredinom drugog poluvremena je rekao:

- Hrvatska se približava, no svaki put kada dođe na gol razlike, ne uspijeva zabiti. To je frustrirajuće. To vam govorim kao netko s iskustvom na parketu.

Pobjedu nad Hrvatskom, sportski list Marca nazvao je osvetom za polufinalni poraz u Srbiji prije dvije godine.

"Bronca koja vrijedi kao zlato", ističe u naslov taj list. "Obrana, vratari, napad...sve je bilo na visini", navodi dalje.

"Trebalo se teško izboriti za ovu pobjedu. Hrvatska je jedna od najvećih momčadi, a iako joj je nedostajalo goriva, odnosno energije, niti u jednom trenutku se nije predavala. Sa zvijezdom Duvnjakom i iznenađujućim Buntićem bila je blizu. No u ključnim trenucima, kada je mogla izjednačiti, došao je do izražaja španjolski karakter", stoji u tekstu.

Sportski list As podsjeća kako se Španjolska nakon osam godina opet okitila odličjem na europskom prvenstvu. Godine 2006. osvojila je srebro u Švicarskoj. As napominje da je bilo ključno zaustaviti Vorija, u čemu su uspjeli, pa je pivot zabio samo jedan gol na kraju susreta.

Istovremeno, hrvatski "divovi" na vratima Alilović i Losert nisu uspijevali zaustaviti najbolje – Cañellasa i Aginagaldea.

"Španjolska je iz sebe izvukla tisuće oštrica koje joj je Hrvatska zabila prethodnih godina, od Olimpijskih igara u Londonu do bronce na europskom prvenstvu u Srbiji", ističe As.

Dnevni list El País hvali ih u naslovu: "Medalja za hrabrost", a konkurentski El Mundo: "Bronca za hrabrost".

>> Hrvatska se vraća kući bez medalje! Španjolci uzeli broncu

Komentara 1

ST
staro topoljanin
16:44 28.01.2014.

cekajte vi dok nam se ponovo vrati nas virtuoz ivano pa metlicic sulic ,a tek lino mi cemo da budemo kraljevi rukometa bar za svjetsko i jedno evropso su oni majstori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije