Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALI MAKEDONCI

Španjolci prošli u polufinale, Francuzi se odmarali pa izgubili od Švedske

Španjolska
Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL
22.01.2014.
u 18:57

Svjetski prvaci nisu imali problema s momčadi koju vodi hrvatski trener Ivica Obrvan.

Rukometašima Španjolske bio je dovoljan bod protiv Makedonije za plasman u polufinale Europskog prvenstva, a na kraju su slavili sa uvjerljivih 33:22 (15:12). Možda bi poraz bio i nešto blaži da je igrao Kiro Lazarov, no najbolji makedonski igrač je službeno ozlijeđen. Neslužbeno, baš se ne voli s izbornikom Ivicom Obrvanom nakon što je javno istupio protiv dovođenja naturaliziranih igrača u makedonsku reprezentaciju Vugrinca i Pribaka. Makedonci su se dobro držali do 7:7, a onda je furija ubacila u višu brzinu.

Španjolci na Francuze

– Na početku drugog poluvremena napravili smo previše pogrešaka. Opet, krajnji rezultat nije stvarni odnos snaga na parketu. Nismo bili baš toliko loši – rekao je Filip Mirkulovski, igrač Makedonije.

Španjolska je osvojila drugo mjesto u skupini i u polufinalu će igrati protiv Francuza.

– Bit će to jako neizvjesna utakmica. Turnir već dugo traje, osjeća se umor kod svih reprezentacija. Gledao sam neke njihove utakmice, igraju jako dobro – rekao je Manuel Montenas Cadenac, izbornik Španjolske.

Najefikasniji kod Makedonije bili su Mirkulovski sa sedam, te Manaskov i Stoilov sa po četiri pogotka, a kod Španjolaca Canellas sa šest, te Tomas sa pet pogodaka.

Mađari i na +4

U drugoj utakmici drugog kruga prve skupine Austrija je pobijedila Mađarsku sa 25:24 nakon što su Mađari u nekoliko navrata imali vodstvo od plus četiri.

– Za nas je ovo važna pobjeda. Barem se ne vraćamo kući sa porazom. Plasmanom u drugi krug ostvarili smo svoje ciljeve – rekao je Roland Schillinger, lijevi vanjski austrijske reprezentacije.

Najefikasniji kod Austrijanaca bili su Szilagy i Santos sa po šest, te Weber sa pet pogodaka, a kod Mađara Ivancsik sa pet i Czaczar sa četiri pogotka.

Rusija (Kovalev 12) je svladala Bjelorusiju (Bruka 9) sa 39:33, dok je u revijalnoj utakmici Švedska (L. Karlsson 6, Jakobsson 6, Nilsson 5) pobijedila Francusku (Joli 4) sa 30:28. Onesta je u nevažnoj utakmici odmarao najbolje igrače.

>> Lazarov: Igrači ne žele strance, ali o tome moramo šutjeti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije