Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Kuljak

Snimka koja obilazi svijet: Rus (20) pred kamere stao sa zloglasnim simbolom i to kraj - Ukrajinca!

06.03.2022.
u 12:00

Da stvar bude još gora, Ukrajinac Ilija Kovtun osvojio je zlato pa je na dodjeli medalja stajao pokraj ruskog gimnastičara

Latinično slovo Z postalo je simbol ruske invazije na ukrajinu, odnosno, kako oni to nazivaju 'specijalnu vojnu operaciju Z'. Taj isti simbol na sebi imaju ruski tenkovi koji su ušli u Ukrajinu, a čini se da je sada jedan mladi poznati Rus istu poruku uputio svijetu.

Naime, ruski gimnastičar Ivan Kuljak (20) osvojio je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Dohi, a na dodjeli medalja šokirao je cijeli svijet. Ponosno je stao na postolje, primio medalju, a na prsima je imao upravo zloglasni simbol 'Z'.

Da stvar bude još gora, Ukrajinac Ilija Kovtun osvojio je zlato pa je na dodjeli medalja stajao pokraj ruskog gimnastičara.

Podsjetimo, Rusima je zabranjeno nastupati pod vlastitom zastavom, a ovo je, izgleda, bio način da Ivan podrži svoju domovinu i to u invaziji i agresiji na susjednu zemlju. Naravno, ovo je odjeknulo  u svjetskim medijima i nigdje nije potvrđeno da je to Rus  doista htio poručiti tim simbolom na prsima, ali vidi se da je o nešto improviirano, nalijepljeno, tako da je teško pomisliti da se radi o nečemu drugome.

Ključne riječi

Komentara 61

PR
prahrvat
12:39 06.03.2022.

Nije smio ni nastupati. Dabogda im Z zviznuo u glavu.

BE
bezvrijedanyugodinar
12:26 06.03.2022.

Zašto su rusima dozvolili natjecanja? Treba im zabraniti natjecanje u svim sportovima🇺🇦🇭🇷

ME
medvedgrad
13:10 06.03.2022.

Genocidan narod!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije