Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fondovi Europske unije

Slovenija kao primjer povlačenja novca za sport iz fondova EU

Zagreb: U hotelu Westin održana je konferencija "Hrvatski sport 2030." Panel: Sport i mediji
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/3
01.06.2022.
u 14:55

Među 33 zaposlena u Slovenskom olimpijskom odboru čak osmorica su zadužena za povlačenje novca iz fondova EU

Panel "Fondovi Europske unije" pokazao je da u tom dijelu hrvatski sport ima velike rezerve. Potvrđuje to primjer slovenskog sporta, koji među 33 zaposlena ima čak osmoricu koji su zaduženi za povlačenje novca iz fondova Europske unije.

- Trebate imati dovoljno kapaciteta u organizaciji, iskustvo, ljude koji mogu to raditi. Novac koji mi dobivamo iz EU koristimo za razvoj sporta i saveza. Na taj način omogućujemo sigurnost savezima. Potrebno je pratiti ono što se treba razvijati. Kad imate mogućnost povlačenja novca iz fondova EU, onda trebate naći varijantu kako projekt i ciljeve pretvoriti u ono za što fondovi daju novac - kazao je direktor Slovenske olimpijske akademije i EU projekt menadžer Aleš Šolar.

- EU fondovi su najbolji primjer toga da ne postoji prilika koju treba čekati, već je treba stvarati. Ne postoji aktivnost u sportu koja se ne može pretvoriti u projekt. Postoji potencijal i modeli kojima se mogu povlačiti sredstva. Neki put to nije isključivo za sport. Bitno je da u sportu postoji jasna vizija što je dugoročno, što su ciljevi sporta u Hrvatskoj te kako se pripremiti za dugoročno razdoblje. Hrvatska ima puno prostora za napredak, trebala bi ciljati na iznose koji su barem četiri puta veći u odnosu na novac koji je Slovenija uspjela povući - rekao je Željko Ivančević, dugogodišnji lobist pri EU u Bruxellesu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije