Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORUKA S BRUNEJA

Simunić: Možda se vratim u Imotski

Vjeran Simunic
Nikola Čutuk | VLM
27.10.2009.
u 10:48

Hrvatski trener brunejskog kluba Duli Pengiran Muda Mahkoti (DPMM FC), Vjeran Simunić, oprostio se od igrača i navijača te se zaputio prema domovini.

Simunić je na čelu kluba, koji se natjecao u singapurskom prvenstvu, bio od 2007. godine, a najveće mu je zadovoljstvo bilo gledati kako se njegovi mladi igrači razvijaju.

Tvrdi to sam unatoč osvajanju ovogodišnjeg izdanja tamošnjeg Liga kupa.

“Odlučio je Simunić prije vremena raskinuti ugovor s klubom kako bi se pridružio obitelji u domovini, gdje će 28. listopada prisustvovati vjenčanju sina”, piše news.brunei.fm.

- Vrhunac moje karijere na Brunejima su lokalni igrači. Otkad sam došao, njihov se mentalitet promijenio nabolje. Navijači su ponosni na njih, a pred njima ima još mjesta za napredak. Sairol Shari sada zna igrati i obranu, Rosmin Kamis se od veznjaka pretvorio u sjajnoga posljednjeg čovjeka obrane. Tri puta smo pobijedili Singapore Armed Forces (vjerojatni prvaci, op. a.), tri puta i Geylang United, dva puta smo bili bolji od Super Redsa i Albirexa, sjajni smo bili protiv ponajboljih momčadi jake lige. Uvjeren sam da ćemo, nastavimo li igrati singapursku S-Ligu donijeti još koji trofej na Bruneje - kazao je Simunić.

Na upit ima li ponuda za nastavak trenerske karijere Simunić je odgovorio:

- Mnogo njih, a neke su iz singapurske lige. U ovom trenutku ih ne želim prihvatiti jer volim ovaj klub. Odmorit ću se neko vrijeme kod kuće i čekati kako će se rasplesti situacija ovdje za sljedeću sezonu. Možda se i vratim u Imotski, moj bivši klub koji se trenutačno natječe u drugoj hrvatskoj ligi (trenutačno vodeća momčad, op. a.). Ponudili su mi posao.

- Kako bilo, želio bih se zahvaliti svim igračima, trenerskom osoblju i upravi kluba. Navijači su također uvijek bili uz nas, a da nije bilo takve podrške, ne bismo imali dobru sezonu. Volio bih se i dogodine vratiti ovdje.

Mogući uvjet za Simunićev povratak bio bi da se njegov dosadašnji klub nastavi natjecati u singapurskom prvenstvu iz kojeg su isključeni zbog intervencije Međunarodne nogometne federacije (FIFA) spram Brunejskoga nogometnog saveza kojem vrh svjetskog nogometa spočitava nepravilnosti u radu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije