Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Španjolska liga

Sevilli je trebalo 17 mjeseci za slavlje u gostima

Sevilla
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
16.10.2016.
u 07:17

Sevilla u utorak dolazi Dinamu u Zagreb dolazi na krilima tri uzastopne pobjede (Lyon 1:0, Alaves 2:1, Leganes 3:2), “ponos Andaluzije” razbio je psihološku barijeru posta u gostujućim utakmicama Primere, ali je pokazao i slabosti

U Leganesu, predgrađu Madrida, nogometaši Seville u subotu su napokon prekinuli dugački sivi niz bez pobjede u gostima u Primieri! Nakon gotovo 17 mjeseci, nakon 502 dana, Sevilla je pronašla žrtvu izvan svoga grada i svladala domaći Leganes 3:2 (1:0).

Zanimljivo, 23. svibnja 2015. godine u Malagi nogometaši Seville ostvarili su posljednju pobjedu u gostima, svladavši istoimenog domaćina također 3:2! A ovo je, inače, bio četvrti uzastopni domaći poraz Leganesa...

Sevilla u utorak dolazi Dinamu u Zagreb dolazi na krilima tri uzastopne pobjede (Lyon 1:0, Alaves 2:1, Leganes 3:2), “ponos Andaluzije” razbio je psihološku barijeru posta u gostujućim utakmicama Primere, ali je pokazao i slabosti.

Slabi u obrambenim zadacima

Nadajmo se da će u Dinamu dobro proučiti ovu utakmicu i poslužiti se, koliko je to moguće, nekim dijelovima igre Leganesa kao receptom za sučeljavanje favoriziranoj Sevilli, koja je držala 2:0 vodstvo, no u samo dvije minute domaćin je izjednačio! Ali, pet minuta prije kraja, džoker s klupe, Pablo Sarabia, fantastičnim je pogotkom s 20-ak metara iskosa donio slavlje gostima...

Opasno je Sevilla živjela početkom dvoboja, čak tri lijepe prilike imao je Leganes u prvih 16 minuta dvoboja! I sve je tri propustio Luciano, domaćin je do tih prilika dolazio pritiskom na vezni red gostiju i brzom transformacijom u napad nakon oduzete lopte.

Osim klasičnog zadnjeg veznog N’Zanzija, ostali Sevillini veznjaci nisu se baš iskazali u obrambenim zadaćama i trener Seville, ionako temperamentni Argentinac Jorge Sampaoli, nervozno je gestikulirao kraj aut-crte, pokušavši probuditi svoje igrače.

No, malo-pomalo Sevilla je dolazila k sebi i uspostavila ravnotežu. I kako to obično biva, kad netko ne iskoristi svoje šanse, onda stiže kazna! Pa je tako i Sevilla povela u 25. minuti.

Jedan je igrač Leganesa ostao ležati na travnjaku držeći se za koljeno, no Sevilla je krenula u napad, Vietto je centrirao, a Franco Vazquez je glavom s pet metara zabio za 1:0, iz pozicije koja je mirisala na zaleđe! Leganes je svakako zaslužio kudikamo više nakon prvih 45 minuta, omjer udaraca na vrata bio je čak 10:2 za domaćina...

Nastavak je ponudio reprizu početka utakmice – Leganes je silovito krenuo, imao dvije šanse (Szymanowski), ali je vratar Rico sjajno obranio. I onda je opet uslijedila kazna.

Nasri je u 58. minuti materijalizirao brzu “kontru” gostiju za 2:0, ali domaćin se nije predao i u samo dvije minute, 67. i 69., zgodicima Timora i Szymanowskog dohvatio je 2:2! I držao je Leganes remi sve do pet minuta prije kraja, kad je Sarabia fantastično opalio, pogodio i donio slavlje Sevilli...

Sad nam je Dinamo najvažniji

- Vrlo sam zadovoljan, iznimno je važno da nismo “potonuli” nakon šokantnog izjednačenja, nego smo se vratili u igru i tražili pobjedu. Sad se okrećemo Ligi prvaka, nama je uvijek najvažnija prva sljedeća utakmica, a to je sad gostovanje u Zagrebu kod Dinama – rekao je Sampaoli.

Sevilla je protiv Leganesa igrala u ovom sastavu (4-4-2): Rico – Mariano, Pareja, Iborra (od 81. Ganso), Escudero – N’Zonzi - Nasri, Vazquez (od 65. Mercado), Vitolo – Vietto, Ben Yedder (od 72. Sarabia).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije