Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUPERKUP ABA LIGE

Čudo u Zagrebu, Crvena zvezda ispala od potpunih autsajdera!

Crvena zvezda - Primorska
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/7
26.09.2019.
u 22:19

Partizan će u polufinalu igrati protiv koperske Primorske koja je iznenadila branitelja naslova Crvenu zvezdu s 88-82.

Ništa od "večitog derbija", okršaja Partizana i Zvezde, u Zagrebu. "Krivci" za to su hrvatski trener Jurica Golemac i njegovi dečki iz Koper Primorske.

Prvak druge ABA lige, i svježi prvoligaš, napravio je možda i najveće iznenađenje pripremnog razdoblja euroligaša. Primorska je pobijedila prvaka ABA lige Crvenu zvezdu (88:82), momčad sastavljenu da se bori za Top 8 Eurolige.

- Ovo je samo dokaz da dobro radimo. Odigrali smo mušku, čvrstu utakmicu, kako smo se i dogovorili. Ušli smo u kontakt, njih nismo precijenili, a u svoje mogućnosti smo vjerovali. Svi ti klubovi s imenima su nas malo podcijenili, pa je i Zvezda došla sa "lako ćemo", a kada tako uđeš teško se vratiti - kazao je strateg ove velike pobjede slovenskog prvaka Jurica Golemac na kojeg se nadovezao kolega mu sa Zvezdine klupe Milan Tomić:

- Moji igrači moraju shvatiti da u ovoj ligi nema "lako ćemo". Ovo nam mora biti lekcija.

Drugi četvrtfinalni okršaj kao polufinalista iznjedrio je Partizana koji se nije dao iznenaditi od najmlađe momčadi lige Mega Bemaxa (86:73). Premda je elegantno prošao u subotnji polufinale, trener crno-bijelih Andrea Trinchieri nije bio posve zadovoljan. Štoviše, čak je i svog najneiskusnijeg igrača Dušana Miletića, u posljednjoj četvrtini, potjerao u svlačionicu.

Njemu kao mladom igraču, koji igra samo godinu i pol dana, momčad je morala pomoći tako da on za lošu posljednju četvrtinu nije kriv. No, odustao je, a igrač njegovih godina nikad ne smije odustati - kazao je Trinko.

Drugi polufinalni par činit će bolji iz dvoboja Cedevita Olimpije i FMP-a odnosno iz okršaja Cibone i Budućnosti. Polufinala se igraju u subotu (u 17 i 20 sati), a finale u nedjelju (u 20 sati).

Ključne riječi

Komentara 1

KN
knox
22:55 26.09.2019.

Na slikama prazno gledalište?! Jel ta liga još ikoga osim Emila i Srba zanima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije