Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Transferi

Scholes zabija, u svemu je drugom Modrić kvalitetniji

'Soccer - Carling Cup - Final - Manchester United v Tottenham Hotspur - Wembley Stadium Manchester United\'s Paul Scholes (left) and Tottenham Hotspur\'s Luka Modric (right) battle for the ball'
'Stephen Pond/PA Photos/Pixsell'
01.03.2011.
u 19:09

Slavni Škot nije bio rasipnik, najviše je platio Leedsu za Ferdinanda (46 mil. eura), a za Ronalda 17,5 mil. eura. Redknapp je poručio da početna cijena za Luku nije manja od 40 milijuna eura

Sir Alex Ferguson, sjajni dugovječni trener Manchester Uniteda, više puta ponovio je da želi na Old Trafford dovesti Luku Modrića.

Alex kupuje planski

– Sa sigurnošću tvrdim da Ferguson ne želi kupiti Modrića, jer on uvijek kupuje samo onog igrača koji mu nedostaje. A poznavajući poslovanje Manchester Uniteda, u njemu nisu rasipni – potvrdio je naš najugledniji menadžer s Fifinom licencijom Marko Naletilić.

Trener Tottenhama Harry Redknapp prije nekoliko dana izjavio je da za Garetha Balea i Luku Modrića zajedno traži 100 milijuna eura. A možda i više. No, slavni Škot, u skladu s mišljenjem da su Škoti štedljivi, za neke i škrti, nikad nije bacao milijune. Najviše novca, čak 46 milijuna funti, platio je 2001. godine za Ria Ferdinanda Leedsu. I bio je to jedan od najboljih poteza. Ferguson je 42 milijuna eura platio Laziju za Verona, ali uglavnom je 40 milijuna eura gornji prag koji plaća za nogometaša. A najbolji posao taj je izvrsni strateg napravio kada je iz lisabonskog Sportinga na Old Trafford doveo Cristiana Ronalda. S njim je osvajao prvenstva, Ligu prvaka, a u ljeto 2009. godine prodao ga je madridskom Realu za rekordna 94 milijuna eura.

Zbog čega Alex Ferguson želi Luku Modrića? Iako je 36-godišnjem Paulu Scholesu ponudio novi ugovor, Sir Alex zna da je to ipak kraj nekadašnjeg engleskog reprezentativca, a Modrić mu je prilično sličan. Doduše, u zlatnim Scholesovim godinama po sezoni je igrao 53 utakmice, zabijao devet golova te postizao 13 asistencija.

Može i u Barcelonu

Luka je, primjerice, u prvoj sezoni na White Hart Laneu odigrao 33 utakmice, zabio dva gola i četiri puta asistirao.

– Uspoređujemo li ta dva nogometaša, rekao bih da trče podjednako dobro, da je Luka brži, pokretljiviji, puno jači u igri jedan na jednoga. Jedina je prednost Engleza bolja realizacija – rekao je pomoćnik Slavena Bilića i stalni komentator Lige prvaka Nikola Jurčević.

Nitko više ne dvoji da će Modrić jednog dana igrati u nekom od deset najvećih svjetskih nogometnih klubova. Naletilić otkriva da se za Luku stalno raspituju, a Jurčević tvrdi:

– Luka bi odmah mogao zamijeniti Xavija ili Iniestu!

Komentara 4

HO
hotfishlake
20:32 01.03.2011.

luke sve najbolje a jurcevic se glupira, iniesta i xavi (kojeg bi luka po poziciji jedinog mogao zamjeniti) su igraci koje trenutno nitko na svijetu ne moze zamjeniti, jedino mozda fabregas. kad njih dvojica prestanu igrati barcelona ce biti puno slabija.

Avatar Idler 3
Idler 3
23:22 01.03.2011.

Nikola, Nikola....Scholes je u mlađim danima trčao ko navijen i uglavnom lupao po nogama. Loptu je dodaval eventualno prvome do sebe. Tek pod stare dane je počel nekaj i odigravat, znači potpuno suprotno od malog Luke. Ovo za Barcu je točno, sličniji je njima dvojici neg Scholesu al ja bum i opet ponovil - Luka, ak te zovnu iz Madrida unaprijed vikni \"pristajem\" !!!

Avatar Idler 3
Idler 3
23:57 01.03.2011.

PS: slika govori tisuću riječi - Luka prodire, Scholes uklizava !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije