Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb izgubio od Olimpije 74:78

Šarić se vratio 
s devet koševa, bez promašaja

\'29.01.2012., KD Drazena Petrovica, Zagreb - Kosarkaska utakmica 17. kola ABA Lige izmedju KK Zagreb i KK Olimpija. Dario Saric. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL\'
Slavko Midzor/PIXSELL
30.01.2012.
u 09:46

Mravi su početkom posljednje četvrtine vodili 62:47, ali nisu iskoristili dobru igru centara Kasuna (19 koševa, 15 skokova) i Maya (12 koševa)

I uz "plus 9" dvije minute prije kraja osnovnog dijela susreta, košarkaši Zagreba uspjeli su izgubiti od Olimpije, i to u produžetku (69:69, 74:78). Dogodilo se to zbog nevjerojatne smušenosti pod pritiskom gostiju koji je urodio plodom s nezamislivih 30 izgubljenih lopti (Rančić 7, Babić 6).

Podbacili braniči

Šokiran ishodom bio je i Zagrebov trener Vladimir Androić čija je momčad početkom posljednje četvrtine vodila 62:47, ali nije iskoristila dobru igru centara Kasuna (19 koševa, 15 skokova) i Maya (12 koševa) jer su braniči podbacili:

– To s izgubljenim loptama stvarno je nevjerojatan podatak, a još veći raritet je da u 25 minuta nismo uspjeli osvojiti ni jednu loptu. Sami smo se pobijedili, voda nam je ušla u uši, nismo imali vođu na terenu – priznao je trener.

Nakon više od dva mjeseca posta (posljednji put je minutažu imao 19. studenoga protiv Heliosa), za seniore Zagreba ponovno je zaigrao nadareni 17-godišnjak Dario Šarić. Za 15 minuta drugog poluvremena Dario je ubacio devet koševa bez promašaja.

Trener iznenadio Darija

– Dario je imao lijepi povratak. Ostavio je dobar utisak. Kada je sve krenulo nizbrdo, nisam ga htio uvoditi u problem jer nismo imali igrača na terenu koji bi mu kvalitetom igre dao potporu – objasnio je Šarić.

Nakon utakmice Dario je vagao riječi:

– Iznenadio me trener kada me stavio u petorku početkom drugog poluvremena. Trudio sam se da obrana što manje pati zbog mog prisustva. Posljednje treninge bio sam u drugoj petorci i ne želim se bilo kakvim izjavama vratiti na staro. Da se ponovno ne raspredaju priče. Ja sam sretan, zadovoljan statusom i odnosom trenera prema meni.

Poredak ABA lige: 1. Makabi 17-1, 2. Cedevita 13-4, 3. Budućnost 13-5, 4. Partizan 12-6... 8. Cibona 9-9, 9. Zagreb 9-9...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije