Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Atletski SP

Sara Kolak osvojila sedmo mjesto: 'Iskreno, meni je glava već bila u Tokiju'

Sara Kolak
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
02.10.2019.
u 00:09

Da je bacala na nivou svog najboljeg ovosezonskog rezultata (66.46) osvojila bi srebrnu medalju

Sara Kolak osvojila je sedmo mjesto u finalu bacanja koplja. Njezin najbolji hitac u finalu bio je iz pete serije – 62,28 metara. Da je bacala na nivou svog najboljeg ovosezonskog rezultata (66.46) osvojila bi srebrnu medalju.

- Nisam zadovoljna. Ali to i Vi znate. Dobra stvar je što sam ovu sezonu završila bez ozljeda. Ovo mi je drugo svjetsko finale, prije dvije godine u Londonu sam bila četvrta. Dala sam sve od sebe, ali nije išlo za nešto više. Meni je glava već okrenuta prema sljedećoj sezoni jer mi je glavni cilj Olimpijske igre u Tokiju. Naravno da ću s trenerom Thorkildsenom prokomentirati nastup u finalu, vidjeti gdje se griješilo i što treba popraviti – rekla je Sara.

Sara Kolak
1/6

U odnosu na kvalifikacije u finalu ste baciti metar i pol duže.

- To je sve igra detalja. Koplje se treba bacati s osjećajem. Možete ga baciti punom snagom, a ono ne mora daleko odletjeti. Jako je važna tehnika. U finalu je sigurno nekih stvari nedostajalo, ali iskreno u reći da je ovo bio trenutno moj maksimum. Moram se što prije vratiti na one dužine iz 2016. i 2017. godine i moram držati jednu konstantu rezultata – istaknula je Sara.

Promijenili ste trenera mjesec i pol prije svjetskog prvenstva. Koliko je to utjecalo na Vas?

- Kada usred sezone promijenite trenera onda nema prostora da se nešto bitno mijenja. Tako ni mi nismo ništa bitno mijenjali jer nije imalo smisla. Meni je bitno da sam u Thorkildsenu pronašla trenera koji me razumije, trenera od kojeg sam već prihvatila neke novine i trenera koji me motivira da mogu baciti duže od onih 68,48 metara koliki mi je osobni i hrvatski rekord. Inače, promjena trenera nije mi poremetila ritam priprema, nije mi odnijelo nikakvu energiju niti sam zbog toga bilo u stresu. Moja je odluka da promijenim trenera, a Hajnšeku mogu reći samo Hvala za sve što je napravio za mene. Meni je jednostavno trebala promjena i ja sam promjenu napravila. U detalje neću ulaziti – priča Sara.

Dakle, suradnja s norveškim trenerom se nastavlja do Tokija.

- Već sada se veselim zimskim pripremama u Oslu. Tamo ima sjajne uvjete. Imam dvoranu na raspolaganju. Kako ću sljedeće sezone sve podrediti Igrama vjerujem da ću jako puno vremena provoditi u Oslu. Moram si pronaći stan, a sve ostalo je lako. Sviđa mi se grad brzo sam se tamo snašla, sve mi je blizu, stadion, fitness, teretanu. Samo, malo je zima. To je jedini mali problem. Puno je posla pred nama i jedva čekam. Ne vjerujem da ćemo ići na pripreme negdje u toplije krajeve preko zime. Ali, to je dio o kojem brinu drugi ljudi. Ja se samo spakiram i idem tamo gdje treba – naglasila je Sara.

Koliko će te vremena provoditi u Oslu?

- Koliko treba. Dobro, doći ću doma za Božić i Novu Godinu. Doći ću na još neke praznike ili blagdane Hvala Bogu, Oslo i Zagreb su jako dobro povezani, imam tri izravna leta dnevno – naglasila je Sara.

Inače, finale koplja bilo je prilično zanimljivo. Sve do posljednje serije u vodstvu su bile Kineskinje, a onda je Australka Barber bacila 66,56 i osvojila zlato. Liu je bila druga (65,88), a Lyu treća (65,49).

- Prva sam čestitala novoj svjetskoj prvakinji. Zbližile smo se na mitinzima Dijamantne lige. Super je cura, malo smo se družile. Baš mi je drago zbog nje. Bila je sjajna cijelu sezonu i zaslužila je ovo zlato – zaključila je Sara.

Komentara 2

Avatar rubinet
rubinet
09:23 02.10.2019.

Glavu gore. Naprijed.

ZE
zelenakrava
09:25 02.10.2019.

Sedmo mjesto na SP nije ni tako loše. U Riu nas je ugodno iznenadila i sada na žalost mnogi tako nešto uvijek očekuju.a i mediji je gotovo niti ne spominju. Smatram da bi bilo u redu pratiti njene rezultate tee ih komparirati sa drugim rezultatima njenih suparnica. Nije u redu ,spominjati je samo kada negdje osvoji jedno od prva tri mjesta. Vidimo da kod nekih(za neke komercijalnijih sportova) prati se svaki korak sportaša koji su među prvih sto ili tisuću na svijetu a tkz male sportove (a atletika to sigurno nije) naše vrhunske sportaše gotovo nikada ne spominju osim na Svjetskim ili Europskim takmičenjima. I to je onda umjetnost pronaći u medijima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije