Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajduk

S bijelima pregovaraju zagrebaš James te Stojanović iz Nacionala

'05.04.2011., Split Alen boksic veliki intervju Photo: Nino Strmotic/PIXSELL'
'Nino Strmotic/PIXSELL'
14.06.2011.
u 19:25

Bugarski trener precizan je poput švicarskog sata, sve što zamisli mora biti odrađeno točno u minutu

Hrvoje Maleš i dalje je na istoj liniji, drži se svog odavno izrečenog obećanja: "Bit ćete zadovoljni kad sve završimo". Za sada su tu Krasimir Balakov i Ljubo Miličević, svi ostali Hajdukovi planovi još su "guske u magli".

Šimunića se još čeka

Čeka se Josipa Šimunića, njegov ugovor s Hoffenheimom još nije raskinut. Nijemci su tvrdi, Šimunićeva iduća godina stajat će ih 2,5 milijuna eura, hrvatski reprezentativac igra za 1,3 milijuna eura neto. Nađu li se na oko milijun eura, to bi zadovoljilo Šimunića, u toj varijanti raskinuo bi ugovor i došao u Hajduk, a u suprotnom ostao bi u Njemačkoj i pokupio novac. Šimunić se iz Australije vraća za pet-šest dana, nekakav rok za rješavanje situacije je 25. lipnja.

Na pregovorima su bila dvojica braniča. Zagrebov desni branič, Brazilac James (25), bio je u društvu sa svojim menadžerom Božom Sliškovićem, a Poljud je pohodio i lijevi branič Danijel Stojanović (27). Hrvatski nogometaš nemetnuo se u Zrinjskom, a dvije je već godine u portugalskom Nacionalu s kojim ima ugovor.

Bulku ne trenira

U međuvremenu Hajduk pokušava prodavati igrače, čeka se konkretna ponuda za Antu Vukušića. Tabor Jurice Buljata još nije odlučio što s ponudom Makabija iz Haife od milijun eura, Danijel Subašić ima dvije varijante, po jednoj ide u Tursku, po drugoj u Njemačku. I Ervin Bulku čeka angažman, došao je u Split, ali nije se priključio treninzima.

Trener Krasimir Balakov i dalje drži tvrdi, njemački tempo treninga. Precizan je poput švicarskog sata, sve što zamisli mora biti odrađeno točno u minutu.

I dalje je lopta tek u mislima igrača, raspored glasi: trčanje, trčanje, trčanje... A u stankama između nizanja krugova Balakov igrače posloži u obrambenu poziciju kao za vrijeme prekida, kad se izvode slobodni udarci, korneri i slično. Svi moraju djelovati kao jedan, bugarski trener namjesti se na korner, fintira ubačaj, a igrači moraju odigrati obranu.

Inače, Balakovu se došao javiti Alen Bokšić. Dvije svjetske nogometne zvijezde devedesetih godina ugodno su popričale u trenerskoj svlačionici, Bokšić je bugarskom treneru poželio sreću s bijelima. Usput je kupio ulaznice za Barcelonu. Prijatelji ga zovu sa svih strana, puno narudžbi ima proslavljeni Hajdukov nogometaš, a želio bi svima udovoljiti.

Komentara 5

MA
Mamlaz
20:02 14.06.2011.

Otkud opet Hajduk kad se i Dinamo zanima za njega? Koji su to argumenti da Šimunić dođe u klub koji prodaje pola igrača i ne igra u kombinacijama za LP (a vjerojatno ni naslov prvaka HNL)... sa 33 godine? Ovo mi zvuči strašno neozbiljno. Kad se priča o Dinamu i Šimuniću Hoffenheim ga ne pušta, a kad se spomene Hajduk, u kojem bi valjda imao 5 puta manji fiksni ugovor nego u Dinamu, odmah je blizu. Ima li nešto što mi tu ne znamo? Da se Šimunić nije ispovjedio nekom od novinara? Koliko ja znam on je izjavio da bi a) došao igrati u Hrvatskoj b) igrao za Dinamo Ako je izjavio da želi igrati za Hajduk molim vas da mi postate link. Jako me zanima.

NI
nindža
20:36 14.06.2011.

nek ide džo u ajduk pod uvjetom da nama dođe spahić. on je sad na vrhuncu, jebeno pojačanje. što se ajduka tiče, ovo s fiksnim ugovorima je velika greška. s tim sitnišem možeš dovest prinove, ali pojačanja ne.

JA
JackRussell
21:30 14.06.2011.

Neće Šimunić u Hajduk niti da mu ovi ponude pola grada. Ovo je tipična neozbiljnost novinara koji, nema druge riječi, lažu. Šimunić nije blizu Hajduka, niti će ikada biti...pa ljudi moji, o čemu mi tu pričamo, Šimunić se ne želi odreći ugovora u Hoffenheimu teškog 2.5 milijuna eura, a treba bi doći u Hajduk igrati za sto tisuća eura godišnje? Takvo nešto na glas reći je naprosto smiješno. Dinamo mu može ponuditi 600 do 800 tisuća eura godišnje plaće i to bi Šimunić bez ikakvog problema prihvatio, a ako i ne pričamo o novcu, Dinamo bi ove godine napokon mogao zaigrati Ligu prvaka, a Hajduk neće vjerojatno proći niti drugo pretkolo Europa lige.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije