Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP

Rusi pregazili Šveđane, poznati parovi četvrtfinala

Rusija
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
22.05.2019.
u 00:13

Nokaut faza počinje u četvrtak, kad su na rasporedu četvrtfinalni dvoboji u kojima se sastaju: Kanada - Švicarska, Finska - Švedska, Rusija - SAD i Češka - Njemačka

Hokejaši Rusije s uvjerljivih su 7-4 pobijedili Švedsku i s maksimalnim 21 bodom osvojili prvo mjesto u skupini B, dok je Kanada s 3-0 nadigrala reprezentaciju SAD-a i u nokaut fazu će krenuti s prvog mjesta u skupini A.

U Bratislavi su Šveđani nakon prve trećine vodili s 1-0 pogotkom Landeskog (8) i još uvijek imali izgleda za osvajanje prvog mjesta. No, u drugoj trećini ih je "pregazio ruski vlak" i zatrpali mrežu Šveđana sa šest pogodaka, a postigli su Anisimov (21), Dadonov (25), Ovječkin (29), Kaprizov (35), Grigorenko (38) i Malkin (38).

U posljednjoj trećini Švedska je ublažila poraz s tri pogotka, a strijelci su bili Nylander (53), Ekman-Larsson (57) i Klingberg (59), a sedmi gol za Ruse postigao je Orlov (53).

U Košicama je Kanada već nakon osam minuta igre vodila s 2-0 golovima Duboisa (2) i Turrisa (9). McCann (36) postigao treći pogodak u drugoj trećini, a Amerikanci su ostali bez pogotka, zahvaljujući nesavladivom Mattu Murrayu koji je obranio svih 28 udaraca.

Tako su Kanađani osvojili prvo mjesto u skupini unatoč početnom porazu od Finaca, koji su svoju priliku za prvo mjesto propustili iznenađujućim porazom 2-4 od Njemačke u posljednjem kolu. Kanada takvu šansu nije propustila iskoristiti. Amerikanci su također pobjedom mogli do prvog mjesta, ali ih je poraz ostavio na četvrtom i donosi im sudar s moćnim Rusima u četvrtfinalu.

Nokaut faza počinje u četvrtak, kad su na rasporedu četvrtfinalni dvoboji u kojima se sastaju: Kanada - Švicarska, Finska - Švedska, Rusija - SAD i Češka - Njemačka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije