Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AMBICIOZAN POTEZ

Rusi će organizirati svoje Igre jer su njihovi invalidi izbačeni iz natjecanja!

REUTERS 16-09-2021 14:48 #1
RIA Novosti/REUTERS
05.03.2022.
u 11:35

"Natjecanja u kojima će sudjelovati ruski i bjeloruski sportaši održat će se na olimpijskim objektima u Sočiju. Razgovara se o datumima i nazivima natjecanja", rekao je izvor

Nakon što su ruski i bjeloruski sportaši izbačeni sa Zimskih paraolimpijskih igara u Pekingu, Rusija će u Sočiju organizirati natjecanja za ruske i bjeloruske paraolimpijce, objavio je ruski TASS.

"Natjecanja u kojima će sudjelovati ruski i bjeloruski sportaši održat će se na olimpijskim objektima u Sočiju. Razgovara se o datumima i nazivima natjecanja", rekao je izvor.

Nekoliko dana prije početka ZPOI u Pekingu, Međunarodni paraolimpijski odbor (IPC) je odlučio izbaciti ruske i bjeloruske sportaše s invaliditetom nakon što je Rusija započela invaziju u Ukrajini.

IPC je prvotno donio odluku da Rusija i Bjelorusija mogu sudjelovati na zimskim POI u Pekingu, ali pod neutralnim nazivom i pod paraolimpijskom zastavom, međutim, samo 24 sata kasnije krovna organizacija sporta osoba s invaliditetom je promijenila odluku.

Najmanje 300 civila je do sada ubijeno u Ukrajini otkako je Rusija izvršila invaziju na tu zemlju 24. veljače, iako se smatra da je stvarna brojka daleko veća. Više od milijun ljudi izbjeglo je iz Ukrajine pred ratnim strahotama.

Komentara 3

ZG
Zeljko Grabar
22:05 05.03.2022.

Dobiti ce ih uskoro iz Ukrajne dovoljno da svake godine odrze barem dvije olimpijade samo im pokrovotilje nece biti IOC nego Ministarstvo socijalne skrbi ruske armije.

JU
juma
21:21 05.03.2022.

Barem će nakon ovog rata imati dosta natjecatelja.

ZA
zagi101
14:41 05.03.2022.

i kog briga za to, izbačeni ali živi, za razliku od Ukrajinaca koje ubijaju ruski fašisti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije