Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RATKOVIM PUTEM

Rudićev nasljednik: Ovo mi je izazov!

'za sport.......251007.....sibenik vaterpolo.....sibenik....ivica....tucak snimio hrvoje jelavic'
''
19.09.2012.
u 12:06

Uz neizostavnog Peru Kuterovca, novi izbornik Ivica Tucak se odlučio za Ivana Asića

Kad je već Ratko Rudić odlučio otići, Šibenčanin Ivica Tucak (42) bio je logičan izbor za njegova nasljednika na klupi hrvatske vaterpolske reprezentacije. Sjajan je trener – što je dokazao vođenjem Šibenika (finale Kupa Lena), hercegnovskog Jadrana (dva puta prvak Jadranske lige i Crne Gore) i hrvatske juniorske reprezentacije (europska bronca i svjetsko zlato) – a bio je i Ratkov pomoćnik.

Vodio i seniore – u Nišu

Dapače, jednom je već vodio i seniorsku reprezentaciju. Na završnom turniru Svjetske lige u Nišu zamijenio je kažnjenog Rudića i osvojio broncu pobijedivši Australiju.

– Rekao sam već prije da neće biti lako onome tko dođe nakon Rudića jer ljestvica je podignuta doista visoko, ali ne želim da mi to bude opterećenje nego izazov. Stanje u reprezentaciji je odlično i treba samo nastaviti tamo gdje je Ratko stao. Ne pada mi na pamet mijenjati što je dobro. Idem Rudićevim putem jer za velike promjene nema potrebe – kaže Tucak. 
Do nedjelje bi novi izbornik Stručnom povjerenstvu HVS-a trebao predložiti i svoje pomoćnike. Ni tu neće biti velikih zaokreta.

– Pero Kuterovac ostaje kondicijski trener jer je vrhunski stručnjak, i to u svjetskim razmjerima. Igrači ga vole jer im teške treninge čini lakšim i zanimljivijim. Što se pomoćnika tiče, razmišljam da Stručnom povjerenstvu predložim Ivana Asića. Kako je on sad prvi trener Primorja i možda će ponekad biti spriječen, moguće je da ćemo u stručni stožer ubaciti još jednog mlađeg trenera. Damir Luketić ostat će fizioterapeut reprezentacije.

Kostur ostaje isti

Velikih promjena zasigurno neće biti ni u izboru igrača.

– Može se očekivati da ćemo u novi olimpijski ciklus ući bez trojice najstarijih igrača – Barača, Hinića i možda Vićana – a svi ostali iz Londona činit će kostur buduće reprezentacije. Pa Sukno ima samo 22, a Joković 24 godine. Naravno, ubacit ćemo i još mlađe snage. Razgovarat ću sa svakim igračem posebno, a svi koji mogu pratiti traženu razinu bit će rado prihvaćeni – najavio je Tucak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije