Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK U MAKSIMIR

Tata Murić: Ajax je pristao! Mamić: Dao bih pet milijuna da se Robert vrati

Robert Murić
Foto: Vedran Žganec Rogulja/PIXSELL
1/4
08.06.2017.
u 12:17

- Mogu vam samo reći da se čeka rasplet, šanse su jako velike, može se realizirati vrlo brzo – kazao je Robertov otac Branko Murić.

Dinamo bi se definitivno trebao preseliti iz Maksimira. Ime tog dijela Zagreba i predivne šume koja ga obilježava nikako ne pristaje uz sve što se događa u Dinamu. Ne samo sada, pa tamo nikada nije mir, a pogotovu ne maksi-mir. Pa i kad su plavi najbolji u državi, kad igraju u skupinama Lige prvaka s najboljima, od Reala, preko Bayerna, Juventusa, Arsenala..., tamo nije bilo mirno. A možete zamisliti kako je sad kad nakon 11 godina Dinamo nije prvak, kad prvi put nakon 15 godina nema nijedan trofej.

Turbulentno je bilo cijele godine, mijenjali su se treneri, sportski direktori, a sad kad se pokušava složiti nova igračka križaljka kojom bi se plavi vratili na vrh stižu novi potresi. Naime, od utorka navečer Dinamo više nema sportskog direktora, Romeo Jozak i Dinamo sporazumno su se rastali nakon samo nekoliko mjeseci ‘sretnog braka’. Jozak se vratio u Dinamo iz HNS-a, ali nije dugo izdržao. Plavi su stali iza svog trenera Ivajla Peteva, a on i Jozak baš nisu govorili istim jezikom. Pritom ne mislimo na hrvatski i bugarski, koliko znamo njihova je komunikacija bila minimalna, a to ne može biti dobro u radu ozbiljnog kluba kakvim se Dinamo predstavlja.

Dinamo suzdržano o Muriću

I to baš sada kada plavi traže pojačanja. A jedno od njih mogao bi biti Robert Murić, odbjegli plavi sin koji nije uspio u Ajaxu i svakako bi mu dobro došla odskočna daska u karijeri.

– Dao bih pet milijuna Ajaxu i Muriću pravu plaću kad bih ga mogao vratiti – nedavno nam je rekao Zdravko Mamić.

Očito su zakopane ratne sjekire između Dinama i njega s jedne te Roberta, obitelji i njegovih menadžera s druge strane. Podsjetimo, Mamić je tada prijetio Branku Muriću, Robertovu ocu, i menadžerima, sve je završilo na sudu, no onda je završilo mirno i svatko je otišao svojim putem. Robert Murić otišao je u Ajax, no tamo se nije naigrao, prošlu je sezonu proveo u Pescari na posudbi i odigrao šest utakmica uz jedan postignuti pogodak. I sad je sve bliže povratku u Dinamo.

– Moguće je, mogu vam samo reći da se čeka rasplet, šanse su jako velike, može se realizirati vrlo brzo – kazao nam je Robertov otac Branko Murić.

Na sukobe s Mamićem nije se želio vraćati.

– Pustimo to, to je prošlost, sad je sve u redu. Naravno da bi i za Roberta bilo dobro da dođe u klub u kojem će igrati, ali tek sve treba dogovoriti.

Bi li Ajax pristao?

– Koliko znam, s Ajaxom je već sve dogovoreno, ostaje još da se Robertovi menadžeri dogovore s Dinamom, ja se u to ne miješam – zaključio je Branko Murić.

Dinamo se tako vraća staroj praksi vraćanja svojih bivših igrača. Nažalost, malo je onih koji su taj povratak i opravdali, nadamo se da će s Murićem, dođe li na kraju u Maksimir, priča biti pozitivnija i da će sad s 21 godinom nastaviti tamo gdje je stao kada je 2014. naprasno otišao iz kluba. No u Dinamu ne žele potvrditi da je priča o povratku dečka iz Bednje blizu realizacije.

– Vidio sam nagađanja nizozemskih medija. Mogu samo reći da nam je žao zbog načina na koji je otišao iz Dinama. Da je ostao, danas bi vjerojatno bio hrvatski reprezentativac. Svi o njegovim igračkim mogućnostima imaju visoko mišljenje, ali pokazalo se da razne akcije odvjetnika ili menadžera u pravilu odu u pogrešnom smjeru – sve je što je o tome želio reći direktor Dinama Tomislav Svetina.

Sad treba vidjeti s kime će pregovarati, tko će preuzeti ulogu sportskog direktora Dinama kad više nema Jozaka.

Nemamo ponudu za Šempera

– Zasad nemamo novo ime – veli Svetina.

U Dinamu je vrlo brzo moguć vrlo i jedan izlazni posao. Naime, talentirani vratar Adrian Šemper koji je za plave branio i u Ligi prvaka, a proljeće proveo u Lokomotivi, otputovao je sa svojim menadžerom Darkom Alegićem u London. Nije riječ o izletu, ne bi netko po njih slao privatni zrakoplov.

– Ne, nismo dobili nikakvu ponudu za njega, koliko znam, on je na godišnjem odmoru, a gdje su naši igrači na godišnjem odmoru, ne znam – kazao je direktor Dinama Tomislav Svetina. Što ne znači da ponuda neće stići na maksimirsku adresu.

Komentara 16

DU
Deleted user
12:59 08.06.2017.

On Dinamu nije potreban !Pogotovu nakon onakvog odlaska iz Dinama!Sve ono što je pljuvao to je sada polizao!Totalno krivi potez Dinama po mom mišljenju!

MA
..Marsijanac
15:58 08.06.2017.

Iz kojeg bi to razloga Muric trebao doci u Dinamo . Samo bi uzeo mjesto onima koji su ga zasluzili . Ni u kom slucaju...

MA
..Marsijanac
16:00 08.06.2017.

Neka ide u Hajduk , njima trebaju takva "pojacanja".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije