Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crveno prokletstvo

Real je igrao tri utakmice u crvenim dresovima i nijednom nije zabio gol

'Real Madrid\'s coach Jose Mourinho gestures during their training ahead of the Supercup meeting with European and domestic champions Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid August 13, 20
'ANDREA COMAS'
14.09.2011.
u 17:49

Real još nikada nije pobijedio u crvenim dresovima! A danas ih nosi u Zagrebu...

Madridski Real igrat će u Zagrebu u crvenim dresovima, u kojima je početkom sedamdesetih godina igrao samo tri službene utakmice, i ne samo da ni u jednoj nije pobijedio nego čak nije postigao ni pogodak: s Cardiffom 0:1, s PSV-om i kijevskim Dinamom 0:0. Tradicija tako ostaje možda jedina Dinamova nada...

Igrači Reala održali su jučer ujutro trening u svojoj bazi Valdebebas. Xabi Alonso i Sergio Ramos krmeljivi i s podočnjacima, jer su probdjeli dobar dio noći prateći prijenos finala US Opena, debakl svog ljubimca Nadala. Ramos se čak tijekom noći oglašavao na Twitteru, pa je Đokovića kritizirao zbog liječničke intervencije poslije trećega seta.

Dobro pamtim Bilbao

"Đokoviću, a sad te ne bole leđa?", jedan je od posljednjih Ramosovih "tvitova" tijekom noći.

Kapetan Iker Casillas (30) danas će postati sedmi igrač Reala po broju nastupa. Do sada ih ima 576, a debitirao je 1999. godine protiv Athletica iz Bilbaa.

– Još pamtim prvi nastup i gostovanje u Bilbau. Bio sam mlad i jako nervozan. Tadašnji prvi vratar Bodo Illgner bio je ozlijeđen i neočekivano sam dobio priliku. Bio sam još u drugoj momčadi, obično igrao pred petstotinjak gledatelja, a debitirao sam u vrućoj Baskiji pred 50.000 ljudi. Bila je to brutalna promjena. Debi za Real moja je najveća nogometna uspomena – kazao je Casillas.

Vratar španjolske reprezentacije s Realom je osvojio dva puta Ligu prvaka, dva puta Interkontinentalni kup, četiri puta španjolsko prvenstvo i po jednom kup i Superkup Europe.

Inače, Casillasov klupski trener, Portugalac Silvinio Louro, bit će danas u Maksimiru Mourinhov čovjek za vezu. S njim će Jose mobitelom kontaktirati na Realovoj klupi i davati instrukcije Aitoru Karanki.

Zahovič zabio Realu

Usput, osim Dinama i Casillasa, 1999. godinu pamti i Slovenac Zlatko Zahovič, koji je tada u dresu Olympiacosa postigao pogodak madridskom Realu. Kako vidi Dinamove izglede protiv Reala?

– Prve utakmice u skupini teške su za sve momčadi, pa i za Real. Dinamo je već igrao u Ligi prvaka, a u Zagrebu je neugodan domaćin. Međutim, Dinamu ne ide na ruku to što Real s Mourinhom nikoga ne podcjenjuje. Uopće ih ne zanima suparnik, svakoga žele pobijediti – kazao je Zahovič.

Savjet za Jurčića?

– Protiv Reala, kao ni protiv jedne velike momčadi, ne smijete se isključivo braniti. Primite li rano pogodak, teško se od toga oporaviti. Treba obranu postaviti što dalje od svojih vrata, treba pokušati organizirano napadati, premda je to u takvim utakmicama teško izvedivo – zaključio je Zlatko Zahovič.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
18:04 14.09.2011.

Znanstvene studije pokazuju da crvena boja dresa daje odredjenu prednost timu koji ga nosi...... No to nije slucaj sa Realom.....Prevelika stimulacija ?

MI
Mikeš09
18:34 14.09.2011.

Od svega je najvažnije u kojim će dresovima Real odigrat..?! Bravo Dasoviću!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije