Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TALIJANSKO SLAVLJE

Razzoli: Tomba mi je pomogao da dođem do krune

Giuliano Razzoli
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/5
06.01.2010.
u 21:45

- Tu se osjećam sjajno, bio sam i lani na podiju prvi puta u karijeri baš ovdje - veselio se Giuliano svojoj prvoj pobjedi.

Alberto Tomba bacio je mobitel i pustio ruku crnokose ljepotice koju je proševarcao u ciljnu ravninu te jurnuo prema Giulianu Razzoli i dignuo na ramena:

- To mali! Sad kad si kleknuo, moraš stalno pobjeđivati, više nema natrag!

Iako su iz susjednog sela, s Tombom se upoznao upravo lani u Zagrebu. Razmijenili su brojeve, a ostalo je poijest. Iskusni Talijan, osim djevojaka, ima oko i za nove zvijezde. Prije druge vožnje Tomba je uzeo timski radio i javio mu gdje da pazi na stazi.

- Tomba mi je bio idol, sada mi pomaže. Bit će ovo duga noć, uhvatio sam prvu pobjedu, a po to sam uostalom u Zagreb i došao. Tu se osjećam sjajno, bio sam i lani na podiju prvi puta u karijeri baš ovdje - veselio se Giuliano.

Dolazi iz živopisnog seoca s nekoliko kuća, slično "njegovom" Sljemenu.

- Osam sati putovali su moji iz Ville Minozzo koje broji 50 stanovnika. Mama vodi restoran, otac je učitelj. Čak se ni za Božić nisam mogao pošteno najesti maminih tortellina jer sam se čuvao za ovu utrku - kazao je novi kralj.

Bit će to talijansko slavlje, Manfred Moelgg doskijao je do druge pozicije. I dok su kolege iz reprezentacije na parkiralištu raspitivali gdje će na praznik u Zagrebu kupiti pive kako bi proslavili, Moelgg će to potvrditi:

- Stvarno je Razzoli bio sjajan, nisam mu ništa mogao. Sad idemo na zajedničko slavlje.

Julien Lizeroux čekao je od listopada prošle godine i oštrio britvicu na remenu. Puštao je bradu sve dok ne dođe na postolje. U prolazu je sretan dobacio:

- Ono što si prije pitao, ostvarilo se. Brada večeras napokon ide dolje!

U mraku, pod sljemenskim tornjem, Reinfried Herbst je ljut želio baciti skije u šumu. Austrijskog policajca, koji je svojedobno radio na cesti s "lizalicom" preko tjedna, a vikendom išao na FIS-ove utrke, mala je greška koštala treće pobjede zaredom. Smirio se brzo, i sa petim mjestom ostaje najbolji slalomaš. Skije će mu još trebati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije