Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEKA - PULA STARO ČEŠKO 2:2 Domaćin na Kantridi neočekivano slabo otvorio prvenstvo

Puljani se još jednom osladili

spo-rijeka-txt.jpg
import
24.10.2005.
u 16:08

RIJEKA - Elvis Scoria i Igor pamić nisu treneri koji se previše vole. Barem je tako sugeriralo ljeto u kojem smo zapamtili nekoliko otrovnih izjava s obje strane. U svakom slučaju, Pamić je sinoć bio zadovoljniji, jer 2:2 je odličan rezultat za Puljane. I prošle sezone Rijeka u dva navrata nije uspjela pobijediti ovog suparnika pa je zato tenzija na Kantridi sinoć bila jača nego inače. I nisu domaći počeli onako kako su to svi očekivali. Puljani su bili ti koji su krenuli prvi prema riječkim vratima. Bilo je kratko, ali slatko za goste. Maksimović se lako oslobodio braniča Leranta, kratko dodao Jerneiću koji šalje loptu u mrežu.

Očito je takav hladan tuš trebao Riječanima da bi živnuli. U 6. minuti Šarić sjajno ubacuje zdesna, ali Krpan ne stiže glavom. Šest minuta poslije prva sporna situacija. Starčević ruši Krpana u šesnaestercu, sudac Mlinar rukom pokazuje na bijelu točku, ali dlanom odmahuje da ipak nije jedanaesterac. Ta je odluka podigla pravu buru s tribina na Mlinarov račun. To ipak nije zaustavilo domaće nogometaše. U 18. minuti Zekić precizno pronalazi Linića skroz na lijevoj strani, no Rijekin veznjak puca u vratara Ivešu.

Tri minute kasnije, međutim, Puljani povećavaju vodstvo. Nakon jednog kornera, lopta odlazi izvan igrališta, sudac Mlinar pokazuje da je lopta Radmanova, no pomoćnik Vukušić poziva ga na konzultacije koje rezultiraju novim kornerom za goste. Nakon ubačaja, lopta se odbila do Pilipovića koji sa 17 metara loptu šalje u Radmanovu mrežu. U režiji kapetana Šarića, Rijeka je smanjila u 27. minuti. Njegov precizan ubačaj Zekić je iskoristio na najbolji način, lopta se od stative odbila u mrežu. Zekić je mogao izjednačiti u 35. minuti, pucao je snažno s 25 metara, ali lopta je odsjela na stativi.

Izjednačenje su Riječani dočekali u 58. minuti, Lukunić i Kolić su zatvorili Krpana koji pada, Mlinar se odlučuje na kompenzaciju i pokazuje na bijelu točku, a siguran izvođač je Krpan. - Znali smo da je Rijeka jača od nas, ali i da možemo pokušati iznenaditi, što smo na kraju i uspjeli - likovao je poslije utakmice Pamić ipak žaleći za propuštenih 2:0.


RIJEKA - PULA ST.ČEŠKO (1:2)

RIJEKA - Stadion Kantrida. Vrijeme: oblačno. Gledatelja: 4 000. Sudac: Mlinar (Zagreb) 5
Strijelci: 0:1 Jerneić (3', Maksimović), 0:2 Pilipović (21'), 1:2 Zekić (27', Šarić)

RIJEKA: Radman - Budicin, Lerant, Knežević - Šarić, Prišć, Tadić, Linić, Rendulić - Zekić, Krpan Trener Elvis Scoria

PULA ST.ČEŠKO: Iveša - Mijatović, Iftić, Starčević - Kolić, Maksimović, Raić Sudar, Pilipović, M.Pamić - Stošić, Jerneić Trener Igor Pamić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije