Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPEKTAKULARNI BELLATOR 206

Prvak protiv prvaka – Rory Macdonald protiv Gegarda Mousasija u super-meču za titulu srednje divizije!

Bellator 206
24.09.2018.
u 13:50

Bellator 206 ne propustite u izravnom prijenosu u noći sa subote na nedjelju 30. rujna od 04:00h ekskluzivno na Fight Channel PPV-u!

Bellator s 206. izdanjem stiže u kalifornijski San Jose i donosi najveći spektakl do sada! U najvećoj borbi u povijesti promocije, velter prvak Rory MacDonald okušat će se u diviziji više i odmjeriti snage s Gegardom Mousasijem u meču u kojem će ulog biti Mousasijev pojas prvaka srednje kategorije!
Sunaslovna borba nam donosi četvrti okršaj bivšeg UFC prvaka Quintona Jacksona protiv bivšeg PRIDE prvaka Wanderleija Silve, a vidjet ćemo i prvu borbu turnira u velter kategoriji u kojem će se susresti Douglas Lima i Andrey Koreshkov!

Bellator 206 ne propustite u izravnom prijenosu u noći sa subote na nedjelju 30. rujna od 04:00h ekskluzivno na Fight Channel PPV-u!

Hoće li Rory MacDonald postati Bellatorov prvak u dvije divizije?

Borba Mousasija i MacDonalda sigurno je najveća borba u Bellatorovoj povijesti, ako ćemo gledati na to koja je aktualna kvaliteta boraca te koliko su toga obojica napravili do sada u karijeri. Osim toga, ulog u ovom okršaju će biti pojas koji je trenutačno u Mousasijevom vlasništvu, što znači da Kanađanin ima priliku ispisati povijest i postati dvostruki Bellatorov prvak, nešto što je do sada uspjelo jedino Joeju Warrenu.

33-godišnji Gegard Mousasi (44-6-2 MMA, 2-0 BMMA) nevjerojatno je iskusan borac, posebice ako gledamo koliko mu je godina. U karijeri ima 44 pobjede, šest poraza i dvije neodlučene borbe, a osim Bellator titule držao je i one u DREAM-u, odnosno Strikeforceu. Teško je nabrojati sva velika imena koja je savladao, no svakako vrijedi spomenuti Jacarea Souzu, Chrisa Weidmana, Vitora Belforta, Dana Hendersona, Ilira Latifija, Ovince St. Preuxa i Marka Hunta.
Četiri godine mlađi Kanađanin vlasnik je skora 20-4, a gubio je tek dva puta od Robbieja Lawlera te po jednom od Carlosa Condita i Stephena Thompsona.

Mousasi je na putu do Bellatorove titule prvaka najprije svladao Alexandra Shlemenka u teškoj i neizvjesnoj borbi za mjesto izazivača, da bi potom u svibnju dobio meč za titulu protiv sjajnog brazilskog borca Rafaela Carvalha kojemu je podosta lako uzeo pojas. Ta borba nije dugo trajala jer je Mousasi pokazao koliko znači iskustvo. Svog je protivnika pametno neutralizirao i lišio ga njegovih najboljih oružja, te je Carvalho bez titule ostao “bez ispaljenog metka”.

S druge strane, i MacDonald (20-4 MMA, 2-0 BMMA) je na putu do pojasa prvaka odradio dva meča. Prvo je bez ikakvih problema svladao jednog od top boraca svijeta u velter diviziji, Paula Daleyja, dovršivši posao gušenjem u drugoj rundi. Potom je odradio pravi rat u kavezu protiv Douglasa Lime u sunaslovnoj borbi Bellatora 192. Bila je to jedna od najboljih borbi ove godine, iz koje nakon pet rundi MacDonald izlazi s teškim ozljedama, ali i s pojasom prvaka!

Odmah nakon osvajanja titule, Mousasi je prozvao MacDonalda u meč između dva prvaka, s obzirom na Roryevu izjavu kako gleda prema tituli srednje kategorije. MacDonald je vrlo brzo reagirao i odluku prebacio na vodstvo Bellatora, te je promocija ubrzo dogovorila najveću borbu u svojoj povijesti.

Hoće li ‘Rampage’ izjednačiti rezultat u susretu s Wanderleijem?

No prije nego dva prvaka kroče u kavez, vidjet ćemo obračun još dva bivša UFC veterana i legendi japanskog Pridea. Quinton Jackson (37-13 MMA, 4-2 BMMA) će četvrti puta ukrstiti rukavice s dugogodišnjim rivalom Wanderleijem Silvom (35-13 MMA, 0-1 BMMA). Iako su se obojica natjecala u poluteškoj kategoriji, u ovom će se dvoboju prvi put sastati u teškoj kategoriji.

U prva dva meča, dok su nastupali u PRIDE-u, slavio je Silva, dok je “Rampage” slavio u UFC-u. Sada je pred njim velika prilika da situaciju dovede na 2:2, ali i da vjerojatno završi karijeru legendarnog Brazilca, svojevremeno najboljeg svjetskog pound4pound borca.

Lima i Koreshkov otvaraju turnir u velter kategoriji

Bellator je za ovu priredbu pripremio i otvorenje turnira u svojoj uvjerljivo najkvalitetnijoj diviziji. To znači da će pojas velter prvaka, koji trenutačno u svom vlasništu ima Rory MacDonald, biti ulog čitavog turnira. Ali i da će MacDonald u svakom meču tijekom turnira braniti svoju titulu što bi značilo da bi pojas u teoriji mogao promijeniti vlasnika više od jednom tijekom trajanja Grand Prixa.

U turniru će sudjelovati najbolji velteraši u promociji, a to su Rory MacDonald, Douglas Lima, Andrey Koreshkov, Lorenz Larkin, Ed Ruth, Jon Fitch, Neiman Gracie, Yaroslav Amosov, Michael Page i Paul Daley. Svaka borba turnira ugovorena je na pet rundi po pet minuta, za razliku od teškaškog turnira, gdje su u pitanju tri runde.

Već u prvoj borbi turnira trebala bi se razriješiti jedna trilogija dva bivša prvaka kada snage odmjere Douglas Lima (29-7 MMA, 11-3 BMMA) i Andrey Koreshkov (21-2 MMA, 13-2 BMMA). U njihovom prvom susretu Koreshkov je slavio odlukom nakon pet rundi, oduzevši pojas prvaka, dok je Lima u revanšu slavio nokautom i vratio titulu u svoje vlasništvo. Kasnije ju je ponovno izgubio od Rorya MacDonalda.
Na popisu borbi je i meč u perolakoj diviziji između Bellatorove mlade nade Aarona Pica (3-1 MMA, 3-1 BMMA) i bivšeg izazivača u bantamu Leandra Higa (18-4 MMA, 1-2 BMMA), a program otvaraju djevojke slamka divizije, Keri Melendez (2-0 MMA, 2-0 BMMA) i Dakota Zimmerman (1-0 MMA, 0-0 BMMA).

Bellator 206 ne propustite u izravnom prijenosu u noći sa subote na nedjelju 30. rujna od 04:00h ekskluzivno na Fight Channel PPV-u!

Gegard Mousasi (c) vs. Rory MacDonald – meč za titulu prvaka u srednjoj kategoriji
Quinton Jackson vs. Wanderlei Silva
Douglas Lima vs. Andrey Koreshkov
Aaron Pico vs. Leandro Higo
Keri Melendez vs. Dakota Zimmerman

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije