Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLS

Portland Timbersi prvi put prvaci

Portland - Columbus
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
07.12.2015.
u 10:11

Columbus je ostao na jednom naslovu osvojenom 2008. godine.

Momčad Portland Timbersa po prvi je put u povijesti osvojila naslov prvaka elitne sjevernoameričke profesionalne nogometne lige (MLS), nakon što je u velikom finalu odigranom u Columbusu s 2:1 svladala domaću momčad.

Samo 27 sekundi trebalo je Portlandu za prvi pogodak na utakmici, kad je Argentinac Diego Valeri iskoristio veliku pogrešku domaćeg vratara Stevea Clarka, uklizao kako bi blokirao njegov pokušaj ispucavanja, a lopta se od njega odbila u mrežu. Bio je to najbrže postignuti pogodak u povijesti MLS-a.

Samo šest minuta poslije Rodney Wallace je pogotkom glavom udvostručio vodstvo Portlanda, a u 18. minuti je Kei Kamara iz gužve u kaznenom prostoru smanjio zaostatak Columbus Crewa. No, pokazalo se da je to bio i posljednji pogodak u finalu, pa je pobjednički pehar završio u rukama nogometaša Portlanda.

Portland je na putu do velikog finala u dvije utakmice završnice u Zapadnoj konferenciji izbacio Dallas ukupnim rezultatom 5:3, dok je u finalu Istočne konferencije Columbus s ukupnih 2:1 bio bolji od NY Red Bullsa.
Portlandu je ovo bio prvi nastup u finalu, dok je Columbus ostao na jednom naslovu osvojenom 2008. godine.

>>Američki MLS - obećana liga za zvijezde, ali i naše igrače

Komentara 1

IM
imota.morlak
15:46 07.12.2015.

Pomno sam gledao utakmicu i moram reći da je Portland Timbers zasluženo osvojio pehar. Drago mi je da se to upravo dogodilo Portlandu budući je riječ o klubu manjeg ranga, ali po nogometnoj atmosferi pripada mu, pored Seattle, vodeće mjesto u Sjevernoj Americi. Njihove su utakmice uvijek dupkom posjećene, stalno se pjeva, navijači skaču i vesele se - kao u najžešćim okršajima u EPL. Niti Portland, niti druga sjevernoamerička nogometna središta, nemaju nogometne huligane, kao što ih mi imamo u Hrvatskoj; uglavnom je riječ o mlađim ljudima, mahom bijelci, srednjeg staleža i dobro obrazovani. Među njima je dosta i ženskog svijeta. Nadalje, oni nemaju problema sa pirotehnikom jer je ona sastavni dio svake nogometne utakmice u Portlandu (ozakonjena od strane klupske uprave). Nakon svakog postignutog gola, zrakom se diže velika dimna zavjese zelene boje koja označava klupske boje. Isto tako Portland je jedinstven i po nečemu što ne može vidjeti nigdje u svijetu. Naime, pored zelenog dima, postignuti pogodak proslavlja se i sa motornom pilom. Tamo je na stadionu uvijek lokalni drvosječa sa pilom u rukama i truplom. Nakon svakog postignutog pogotka domaće momčadi drvosječa pali motornu pilu i onda pila truplo . Poslije toga, ovo se truplo nosi uokolo po stadionu da ga mogu i ostali navijači potapšati rukama i tako izraziti svoje ushićenje zbog postignutog pogotka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije