Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLS
Povratak na članak

Portland Timbersi prvi put prvaci

Columbus je ostao na jednom naslovu osvojenom 2008. godine.

Komentari 1

IM
imota.morlak
15:46 07.12.2015.

Pomno sam gledao utakmicu i moram reći da je Portland Timbers zasluženo osvojio pehar. Drago mi je da se to upravo dogodilo Portlandu budući je riječ o klubu manjeg ranga, ali po nogometnoj atmosferi pripada mu, pored Seattle, vodeće mjesto u Sjevernoj Americi. Njihove su utakmice uvijek dupkom posjećene, stalno se pjeva, navijači skaču i vesele se - kao u najžešćim okršajima u EPL. Niti Portland, niti druga sjevernoamerička nogometna središta, nemaju nogometne huligane, kao što ih mi imamo u Hrvatskoj; uglavnom je riječ o mlađim ljudima, mahom bijelci, srednjeg staleža i dobro obrazovani. Među njima je dosta i ženskog svijeta. Nadalje, oni nemaju problema sa pirotehnikom jer je ona sastavni dio svake nogometne utakmice u Portlandu (ozakonjena od strane klupske uprave). Nakon svakog postignutog gola, zrakom se diže velika dimna zavjese zelene boje koja označava klupske boje. Isto tako Portland je jedinstven i po nečemu što ne može vidjeti nigdje u svijetu. Naime, pored zelenog dima, postignuti pogodak proslavlja se i sa motornom pilom. Tamo je na stadionu uvijek lokalni drvosječa sa pilom u rukama i truplom. Nakon svakog postignutog pogotka domaće momčadi drvosječa pali motornu pilu i onda pila truplo . Poslije toga, ovo se truplo nosi uokolo po stadionu da ga mogu i ostali navijači potapšati rukama i tako izraziti svoje ushićenje zbog postignutog pogotka.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.