Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SBC 21 event

Pokrajac nokautiran u Srbiji i ostao bez titule

Igor Pokrajac
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/2
05.05.2019.
u 11:18

Maiquel Falcao postao je novi prvak poluteške kategorije, savladavši Igora Pokrajca u jednoj od najvećih SBC borbi do sada.

U Odžacima je održan SBC 21 event, koji je srpskoj promociji donio novog prvaka poluteške kategorije. To je Maiquel Falcao, koji je prekidom krajem prve runde savladao Igora Pokrajca. Titulu lake kategorije zadržao je Jackson Louriero pobjedom gušenjem protiv Stefana Zvijera. Miro Jurković doživio je svoj prvi poraz u karijeri, gušenjem protiv Manoela Neta Jr., dok je Gian Siqueira savladao Nebojšu Mršića. Da večer ne bude toliko loša za domaće borce pobrinuli su se Slobodan Maksimović, Dušan Salkanović, Ognjen Salatić, Nemanja Kovač i Predrag Bogdanović, koji su razveselili publiku svojim trijumfima.

Maiquel Falcao postao je novi prvak poluteške kategorije, savladavši Igora Pokrajca u jednoj od najvećih SBC borbi do sada. Ipak, akcija koja je viđena nije bila u skladu s očekivanjima. Dva ‘brawlera’ krenula su oprezno i viđeno je puno ulazaka u klinč, gdje niti jedan nije uspio doći do vidne prednosti. Tražila se akcija, no ona nije viđena gotovo do samog kraja prve runde. Sudac je u posljednjoj minuti razdvojio borce i to koristi Falcao. Samo desetak sekundi prije kraja runde, njegov je kroše završio točno na bradi Pokrajca, koji istog trenutka pada. Falcao odlazi na pod i kreće s udarcima, na koje hrvatski borac nije odgovarao i sudac odlučuje prekinuti borbu. Tako je 38-godišnji Falcao došao do vrijedne titule SBC prvaka poluteške kategorije, piše Fightsite.

Jackson Loureiro obranio u titulu prvaka lake kategorije u borbi protiv Stefana Zvijera. Njih dvojica ponudili su najbolju borbu večeri, iako je trajala tek nešto kraće od jedne runde. Prvak je od samog starta krenuo žestoko i agresivno, a Zvijer je svjesno prihvatio akciju koji je ovaj tražio. U jednom trenutku srpski borac vidi priliku za uhvatiti nogu i to radi, spušta se na pod, a “leg lock” koji je uhvatio izgledao je jako čvrsto. Dobio se dojam da je došao jako blizu toga da Loureiro tapka, ali to se nije dogodio. U te dvije minute Zvijer se jako potrošio i pri povratku na noge više nije mogao pratiti onaj ritam. Loureiro je dobro kontrolirao klinč, a onda je odveo borbu na pod. Iako su obojica bili vidno izmoreni, uspio je Loureiro zaključati “rear naked choke” i Zvijer je tapkao pri samom kraju runde. Tako srpski borac nije iskoristio veliku priliku te je pojas ostao kod odličnog Jacksona Loureira.

Pravi show ponudili su Slobodan “Limp” Maksimović i Benedito Silva Azevedo. Publika je mogla uživati u tri runde vrhunske akcije, gdje je srpski borac većinu borbe prezentirao kvalitetu, dok je njegov protivnik oduševio srčanošću. Brazilac se zapravo trebao boriti kategoriju niže, protiv Dušana Salkanovića, a samo dva dana prije borbe prihvatio je puno teži izazov. Maksimović je borac na vratima UFC-a, s dvije pobjeda u jakoj LFA promociji i pokazao je zašto je to tako. Nekoliko puta bio je blizu toga da završi borbu, no nije uspio, čak se nekoliko puta činio ugrožen nakon sjajnih napada Brazilca. Borba je uz ovacije cijele dvorane otišla do sudačke odluke, koja je jednoglasno pripala Maksimoviću.

Naoko neobična bila je pobjeda koju je Manoel Fernandes Neto Jr. ostvario protiv Mire Jurkovića. Brazilac je vrlo agresivno napao do sada neporaženog člana Family Fight Teama, tražeći priliku za borbu u parteru. Jurković je morao odgovoriti na visok tempo koji je ovaj postavio i to je radio vrlo dobro, usput nanoseći štetu udarcima. Kako je Brazilac energično tražio klinč, tako je Jurković sve više gubio strpljenje i napravio je grešku. Ona je dovela do toga da mu se Brazilac popeo na leđa i čvrsto ga uhvatio oko vrata. Pokušavao je Jurković izaći iz tog gušenja, no bez uspjeha, a u jednom trenutku borci završavaju do podu i dolazi do prekida. Prvo nije nikome bilo jasno što se dogodilo i tražila se konzultacija među sucima. Na kraju se zaključilo kako je sudac Velimir Mladenov napravio dobar potez. Prepoznao je kako je Jurković kratko izgubio svijest te su zbog toga borci i završili na podu. Iako se on uspio oporaviti,u tom trenutku bio je “out” i odluka o prekidu bila je dobra.

Ognjen Salatić savladao je Danijela Kokoru prekidom početkom druge runde. Vrlo uzbudljivih prvih pet minuta ovaj je dvojac ponudio publici u SPC dvorani. Salatić je bio bolji i konkretniji, ali Kokora je na račun iskustva izdržavao napade i tražio svoju priliku. Ipak, druga runda nije dugo potrajala. Kokora je u jednom napadu napravio kiks, nakon čega dolazi do rušenja i teške pozicije za njega. Salatić mu se penje na leđa i kreću udarci sve do sudačkog prekida. Odlični Brazilac Gian Siquera vrlo lako je došao do pobjede nad puno neiskusnijim Nebojšom Mršićem. Borba je vrlo brzo završila u parteru, gdje je Siqueira napadao dok nije došao u ‘mount’ poziciju. Tamo su krenuli udarci, na koje Mršić nije imao odgovora, nego se pokušavao izvući. No, umjesto toga je prepustio leđa, ruke su završila oko vrata i brzo je došlo i tapkanje.

Novu pobjedu na putu vraćanja SBC pojasa ostvario je Nemanja Kovač. “Sledgehammer” se borio protiv Slavoljuba Mitića, a već prva runda ponudila je akciju koja je digla publiku na noge. S nestrpljenjem se čekala druga runda, ali ona je završila na samom početku. Borci su se pogledavali, a onda je Kovač pogodio prednji direkt točno u bradu. Mitić pada na pod i tu je bilo gotovo. Dušan Salkanović rutinski je savladao Mirka Jovanovića, borca koji je prihvatio borbu prije dva dana. Nekoliko puta je borac iz Family Fight Teama odvodio borbu na pod, da bi onda ipak dozvolio protivniku da ustane. Nakon što je pred kraj runde primio ozbiljan desni kroše, Salkanović je odlučio krenuti ozbiljnije. Odveo je borbu na pod, a tamo je brzo zatvorio gušenje na koje je Jovanović tapkao.

U prvoj borbi večeri Predrag Bogdanović je došao do svoje druge SBC pobjede za redom. Vrlo brzo uspio je odvesti borbu na parter, gdje je strpljivo radio na prolasku garda Luke Sumića. Borac iz Osijeka pokušavao je zatvoriti trokut, no nije uspio podići drugu nogu, da bi na kraju u pokušaju ustajanja prepustio leđa. Bogdanović je to iskoristio da prvo uđe jednom, a onda i drugom rukom ispod vrata. Pritiskao je sve jače, sve dok Sumić više nije imao odgovora i nije mu preostalo ništa drugo nego tapkati.

SBC 21 – Rezultati

Maiquel Falcao def. Igor Pokrajac – tehnički nokaut, prva runda
Jackson Loureiro def. Stefan Zvijer – gušenje, prva runda
Slobodan Maksimović def. Benedito Silva Azevedo – jednoglasna sudačka odluka
Manoel Fernandes Neto Jr. def. Miro Jurković – gušenje, prva runda
Ognjen Salatić def. Danijel Kokora – tehnički nokaut, druga runda
Gian Siqueira def. Nebojša Mršić – gušenje, prva runda
Nemanja Kovač def. Slavoljub Mitić – nokaut, druga runda
Dušan Salkanović def. Mirko Jovanović – gušenja, prva runda
Predrag Bogdanović def. Luke Sumić – gušenje, prva runda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije