Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ JE U FORMI

Pogledajte što je Cro Cop napravio na vaganju prije borilačkog spektakla

Vaganje
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/22
08.11.2019.
u 21:21

Prigodom sučeljavanja, Brazilac Torres cijelo je vrijeme gledao u pod jer se bojao da mu njegov energični hrvatski protivnik Filip Pejić već dan prije borbe ne uđe u glavu

Tijekom vaganja za subotnjih deset MMA okršaja u Areni Zagreb na vagu je stao i Cro Cop. Ne, nije se to legendarni hrvatski borac reaktivirao nego je došao u pratnji borca kojem je mentor, a nakon što su se izvagali Ante Delija (108,1 kg) i Oli Thompson (107 kg), na vagu je stao i Cro Cop dokazavši da je još u jako dobroj formi. Naime, iako je umirovljen već više od osam mjeseci, Mirko se uopće nije udebljao već ima kilažu (110,3 kg) s kakvom je ponekad ulazio i u borbu. A to je natjeralo na veliki aplauz onih 400-tinjak fanova koji su u Areni pratili vaganje.

Inače, u Delijinoj pratnji bio je i bivši svjetski boksački prvak Stipe Drviš koji će mu stajati u kutu dok će Cro Cop, kao posebni gost priredbe, borbu gledati iz prvog reda, iz VIP sjedalica pored kaveza.

Nakon Delije, koji je šesta borba večeri, na pozornicu na kojoj se događalo ceremonijalno vaganje (ono službeno obavljeno je ujutro) izašao je Filip Pejić (66,1 kg), momak pun energije i zapaljive prirode baš kao što glasi i njegov nadimak Nitro(glicerin). Borac iz Dubrave naglašeno je gestikulirao pa i plesao no prigodom sučeljavanja nije se susreo s pogledom protivnika. Naime, Brazilac Torres (66,3 kg) cijelo je vrijeme gledao u pod, valjda nije htio dozvoliti svom hrvatskom suparniku da mu već dan prije uđe u glavu.

Nekako najoštrije gledali su se naš Ivan Erslan (93 kg) i Španjolac Rodriguez (93,5 kg), a najuočljivije pojavljivanje bilo je dvojice boraca s maskama. Najprije je s maskom Jokera izašao srpski borac Aleksandar Ilić zvani "Joker" (82,4 kg), a potom i Crnogorac Vaso "Psihopat" Bakočević (72,9 kg) koji za svaku borbu pripremi neku novu masku. Obojica se bore s Poljacima, Ilić sa Kesikom (84,2 kg), a Bakočević sa Mankovskim (73 kg) koji se uoči borbi predstavlja kao "Tasmanijski Vrag" pa se u tom duhu i ponašao prije "stare-downa".

Borbu prije "Psihopata" u kavez će ući jedan "Killer" a riječ je o dubrovačkom borcu Antunu Račiću (61,2 kg) koji će nakon četiri pobjede u nizu pokušati osvojiti pojas prvaka organizacije i to protiv Damiana Stasiaka (60,8 kg). A tog Poljaka najviše pamti Fillip Pejić jer je upravo od njega izgubio na UFC-ovoj priredbi u Zagrebu prije tri i pol godine. Stoga Račić najavljuje da će mu to biti dodatni motiv da pobijedi Stasiaka.

U prvoj borbi večeri, u 19 sati, nastupit će slovenski "War Dog" Lemmy Krušič (61,5 kg) protiv Poljaka Przybysza (61,6 kg), a nakon njih u kavez će ući još jedan Cro Copov pulen - Aleksandar Rakas (76,7 kg) kojeg čeka nepobijeđeni poljak Kaszubowski (77,6 kg).

U borbi večeri vidjet ćemo dvojicu snagatora. Bivšeg fitness modela Erka Juna (104,1 kg) i 14 kilograma težeg Mariusa Pudzianowskog (118,3 kg) višestrukog svjetskog prvaka u Strongmanu odnosno u nekonvencionalnim disciplinama snage. Njih dvojica su sretnici jer ne moraju gladovati uoči niti jedne borbe, no obojica ipak paze na prehranu radi održavanja postotka masnog tkiva na dozvoljenoj razini.

Jedini koji nije prošao vagu bio je Crnogorac Miloš Janičić (72 kg), koji je bio pretežak za zadanu mu kategoriju, no njegova borba sa Poljakom Szymanskim (70,7 kg) će se ipak održati ali uz kaznu Janičiću koja se očituje u oduzimanju 40 posto predviđenog honorara.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
22:01 08.11.2019.

Ne znam zašto sam mišlja da se pomalo uvlačite Vasi Bakočeviću ? I nimalo mi se ne sviđa vaše nametanje da se radi o ljubimcu regije pa shvatate li da se pojedincima diže kosa na glavi na samo spominjanje regije?? Istinski ljubitelji UFC - a i ostalih slobodnih borbi svakako su ljubimca potražili na nekoj drugoj adresi a Vaso je tu jedna obična nepoznanica

Avatar DBB
DBB
09:18 09.11.2019.

Konačno super novinarski članak! Informativno, anticipativno, zabavno.. Nek se ugledaju gugltranslejteri i kopipejsteri..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije