Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI UDARAC

Sandru Perković izbacili iz Dijamantne lige, ostat će bez poprilične svote novca!

Sandra Perković
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
07.11.2019.
u 13:35

Svjetski atletski savez odlučio je da sljedeće sezone na mitinzima Dijamante lige budu samo 24 discipline, 12 muških i 12 ženskih.

Sandru Perković, najbolju hrvatsku atletičarku, nećemo sljedeće godine gledati na mitinzima Dijamante lige. Kao što je bilo najavljeno, Svjetski atletski savez odlučio je da sljedeće sezone na mitinzima Dijamante lige budu samo 24 discipline, 12 muških i 12 ženskih. 

U programu će se tako naći tri najpopularnije discipline – 100 metara, dalj i skok u vis. Uz te tri, na programu će se naći još 100/110 m prepone,  400 m, 400 m prepone, 800 m, 1500 m, 3000 m, motka, koplje i kugla. Uz bacanje diska, iz programa Dijamantne lige ispali su troskok te utrke na 200 metara i 3000 metara sa zaprekama. Te discipline izbačene su jer su "na dnu popisa zanimljivih disciplina po izboru anketiranih gledatelja", dok je utrka na 200 metara "žrtvovana" zbog one puno popularnije na 100 metara, a željelo se donekle i rasteretiti sprintersku konkurenciju jer se većina natjecala u obje discipline.

Dakle, od hrvatskih atletičara i atletičarki sljedeće sezone mogli bismo gledati tek Anu Šimić (vis), Filipa Mihaljevića i Stipu Žunića (kugla) te Saru Kolak (koplje). Sandra ne samo da neće biti na najvećim atletskim mitinzima već će izgubiti i veliku svotu novca. Jer nagrade na mitinzima Dijamante lige bile su prilično velike, a tu su i sponzori koji se vole vezati za one najuspješnije. Ukupno će se održati 14 mitinga (Doha, Peking, Šangaj, Stockholm, Rim, Rabat, Eugene, Oslo, Paris, London, Monaco, Gateshead, Lausanne, Bruxelles) te finale u Zurichu. Sandra će umjesto na mitinzima Dijamante lige nastupati na Continental Touru, novoj seriji mitinga koja će nominalno biti korak niže od Dijamantne lige. Koji će gradovi sljedeće sezone ugostiti Sandru Perković? Vjerojatno oni u kojima su se održavali mitinzi IAAF World Challengea – Sao Paolo, Osaka, Nanjing, Hengelo, Turku, Ostrava, Berlin, Zagreb...

– Mogu razumjeti sve one razočarane atletičare čijih disciplina nema u Dijamantnoj ligi, ali moramo težiti uzbudljivijim disciplinama – rekao je Sebastian Coe, predsjednik Dijamantne lige.

>> Pogledajte što su igrači Dinama rekli nakon remija sa Šahtarom

>> Pogledajte i što je rekao Darijo Srna

 

Ključne riječi

Komentara 62

CE
cenzura
13:54 07.11.2019.

I naslov i podnaslov su za nagradu "Imbecil godine"!

B2
bordon 2
13:55 07.11.2019.

Pa nisu nju izbacili nego njenu disciplinu.

CE
cenzura
13:59 07.11.2019.

Nevjerovatno je koliko ste vi "novinari" jadni da prodajete svu profesionalnost (ako je uopće imate) za par "klikova" više. Umjesto da napišete "Atletska federacija je izbacila te i te discipline..............." i objektivno bez senzacionalizma izvjestite javnost vi se prodajete za ništ. Do sad sam ovaj potral smatrao objektivnim i profesionalnim ali izgleda da sam bio u krivu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije