Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRELJAŠTVO

Pejčić pogodila svjetski rekord, žene prvi put gađale MK puškom 3x40

Snježana Pejčić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
27.04.2018.
u 00:30

Petar Gorša imao je u kvalifikacijama 1177 pogođenih krugova, a u finalu je osvojio šesto mjesto.

Na Svjetskom kupu u Changwonu (Južna Koreja) prvi su put žene gađale MK puškom 3x40 metaka. Do sada su gađale 3x20 metaka, a sada će po svakom stavu (ležeći, klečeći, stojeći) morati gađati po dvadeset metaka više.

– Mislim da će se malo njih snaći u ovom novom trenutku. Više metaka zahtijeva više energije i koncentracije. To će izdržati samo najiskusnije, srećom Snježana je jedna od njih. Naravno, gađati MK puškom 3x40 metaka i puno je skuplje jer se troši trostruko više metaka nego do sada – rekao je Miroslav Pavlaković, trener streljaštva u mirovini, koji je svojevremeno, između ostalih, trenirao Suzanu Skoko i Suzanu Cimbal. Snježana Pejčić imala je najbolji rezultat u kvalifikacijama – 1180 krugova što je ujedno i novi svjetski rekord. Finale ove nove discipline na rasporedu je u petak. Pet krugova manje od Snježane u kvalifikacijama su imale Sang Hee Bae iz Južne Koreje i Slovenka Živa Dvoršak. Zanimljivo je da je Snježana u ležećem stavu imala 399 pogođenih krugova. U prijevodu, pogodila je 39 desetki i samo jednu devetku što je impresivan rezultat. Koliko je dobar njezin rezultat, dokazuje činjenica da su samo dva muškarca pogodila više krugova od nje – Rus Kamenskij (1185) i Bjelorus Ščerbačevič (1183). Jedini u muškoj i ženskoj konkurenciji koji je u jednom stravu (ležeći) pogodio svih 40 desetki bio je Talijan Marco de Nicolo.

Petar Gorša imao je u kvalifikacijama 1177 pogođenih krugova, a u finalu je osvojio šesto mjesto. U trapu smo ostali bez medalja, a najbolji plasman ostvario je Giovanni Cernogoraz koji je osvojio osmo mjesto. Za finale su mu nedostajala dva kruga. 

 

 

 

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije