Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVIĐA LI VAM SE?

Brko sa šajkačom uzburkao strasti: Ovo je službena maskota svjetskog prvenstva u Srbiji

Foto: Rvački savez Srbije
1/2
20.07.2022.
u 18:09

Internet se užario nakon što su iz Hrvačkog saveza Srbije predstavili novu maskotu.

Svako svjetsko prvenstvo, ali i općenito sportsko natjecanje ima svoju maskotu. I dok su se u kolektivnu memoriju Balkana urezali Vučko sa Olimpijade u Sarajevu 1984. i njegov dvije godine mlađi "brat" Zagi sa zagrebačke Univerzijade 1987. iz Srbije stiže maskota za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u hrvanju ili bolje da kažemo u Rvanju.

Maskota je odmah privukla pažnju zanimljivim 'outfitom', ali i imenom.

Hrvački savez Srbije predstavio je Rvoja, maskotu Svjetskog seniorskog prvenstva u hrvanju koje će se po prvi puta održati u Beogradu od 10. do 18. rujna.

Foto: Rvački savez Srbije

Beograd će ugostiti više od 2.500 hrvača iz 74 zemlje svijeta, a Rvoje će biti službena maskota i kako tvrde organizatori pravi domaćin koji će sve posjetitelje "upoznati s ljepotama i običajima u Srbiji"

 

Međutim, maskota je odmah naišla na podijeljena mišljenja u javnosti. Dok se jednima sviđa, dok drugi već zbijaju šale na račun izgleda, ali poglavito imena maskote koje podsjeća na jedno od najčešćih hrvatskih imena Hrvoje, baš kao i sport hrvanje koji se u srpskom jeziku piše i čita bez slova odnosno glasa H.

Ključne riječi

Komentara 42

CI
ciglana14
19:26 20.07.2022.

Rvoje Klasić..

LL
lijepa_li si
18:28 20.07.2022.

jel mrle dao odobrenje!

FR
frend1
19:29 20.07.2022.

Ne bi se čudio da je ispod maskote premijerka Brnabić...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije