Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vahin odlazak iz maksimira

Otkaz ili ostavka? U igri je 1,35 milijuna eura

'28.04.2011., Maksimirska 128, Zagreb - Izvrsni predsjednik GNK Dinamo, Zdravko Mamic, odrzao je press konferenciju. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
'Slavko Midzor/PIXSELL'
07.05.2011.
u 19:48

Halilhodžić nije dobio otkaz, sam je odstupio, to znači da nemamo obveza, kaže Mirko Barišić.

Vahid Halilhodžić ima ugovor s Dinamom na još godinu i pol dana. Za prvu je godinu inkasirao 900.000 eura, a ostali novac sad će, lako je moguće, biti sporan.

Jer, nije nemoguće da Vaha ustvrdi kako mu je Zdravko Mamić u svađi riječima "Danas ćemo se rastati" zapravo dao otkaz.

Nije se očitovao

Pa bi, ako je riječ o otkazu, Vaha trebao za raskid ugovora dobiti sav novac kako to piše u ugovoru, a to je dodatnih milijun i 350.000 eura za sljdećih godinu i pol. No, u Dinamu kažu da nije riječ o otkazu.

– Kakav otkaz, pa sam je odstupio – kaže predsjednik Mirko Barišić tvrdeći da još nema nikakvih novosti, jer ni dosadašnji se trener nije očitovao, kako je najavio da će učiniti.

Novog trenera Dinamo još nije počeo tražiti, a kad će početi, ne zna se.

– Prerano je govoriti o novim rješenjima, trebamo se koncentrirati na završetak sezone i usporedo raditi planove za novu sezonu i Europu – kaže Barišić.

No, zanimljivo je da se tijekom dana pojavila i informacija da Halilhodžić još razmišlja da li odustati ili ne, ali teško da će se predomisliti, nakon što mu je Mamić spominjao majku dok su se svađali preko vrata svlačionice. Uostalom, i za francuske medije izjavio je:

– Preko toga nisam mogao prijeći, iako znam za njegovu brutalnu komunikaciju.

Zanimljivo je i da je Dinamo na svojoj službenoj stranici napisao:

Vaha nije došao na posao

"Glavni trener Dinama Vahid Halilhodžić nije došao na trening prve momčadi dan nakon utakmice protiv Intera iz Zaprešića."

To zacijelo ne znači da je Vaha ostao trener, već je prije igra. Pa je tako trener time što nije došao na posao povrijedio radnu disciplinu. I možda zato, bude li tvrdio da nije dao ostavku, dobije otkaz. Uostalom, i u klubu kažu da nikome službeno nije dao ostavku.

Braća Mamić bila su prije treninga pod jugom, zacijelo su igračima održala prigodno slovo prije treninga, koji je vodio dosadašnji Vahin pomoćnik Marijo Tot

– Klupski čelnici rekli su mi da treninge vodim do daljega – rekao je Tot.

Zdravko Mamić bio je štur:

– Ništa se danas (petak) neće događati.

A na treningu je bilo dobro ozračje. Doduše, neki igrači baš nisu bili sretni što je Vaha otišao, ali dobar dio njih jest. Pa smo ispod južne tribine čuli riječi olakšanja. Vahu baš nisu svi voljeli jer je ribao nos, držao se kao da samo on sve zna.

Među onima kojima bi moglo biti žao je Cufré. Bio je dobar s trenerom i da je Vaha ostao, možda bi i Argentinac ostao. Ovako, na ljeto mu istječe ugovor i velika je vjerojatnost da će potražiti novi klub. Razgovara s nekoliko klubova, a navodno je i iz Crvene zvezde dobio službenu ponudu.

Kandidati koje se najviše spominje kao Halilhodžićeve nasljednike

Branko Ivanković - nije zainteresiran


Slobodan je, ali ne želi povratak u Dinamo radi atmosfere u klubu i oko njega, kaže da bi njegov dolazak još pogoršao situaciju u Maksimiru

Josip Kuže - ostaje u Albaniji

I dalje tvrdi da nije kandidat za trenera Dinama, da će pričati s Mamićem prijateljski, ali ne i o dolasku u klub, te da ostaje izbornik reprezentacije Albanije

Krunoslav Jurčić - ne želi o tome govoriti

Nije želio govoriti o mogućem povratku u Dinamo:

– O tome ćemo drugi put, sad imam Lokomotivu s kojom se borim za ostanak u ligi i tome sam posvećen

Zlatko Kranjčar - ostaje izbornik Crne Gore

Ne kani napustiti posao izbornika Crne Gore i tvrdi da nije među kandidatima za Maksimir, da se nitko ne mora bojati da je u konkurenciji

Kronologija, odnosi Mamića i Halilhodžića išli su u svim smjerovima

11. listopada 2010.
Zdravko Mamić može ući u svlačionicu, jer on je gazda. Ali kad je u pitanju sastav, moja je zadnja, rekao je Halilhodžić.

11. listopada 2010
.
Sa Zdravkom sam na vi, mora se znati red. Tako je sa svakim gazdom. Kad jednom budemo na ti, znat ću da je kraj našega zajedničkog posla, izjavio je svojedobno trener plavih.

12. studenoga 2010.
Sarajevo, džamija, tamburaši... Na derneku u Sarajevu Mamić i Vaha bili su zajedno, pa i u zagrebačkoj džamiji i na tamburašima. No, Vaha je izbjegao misu za Dinamo.

6. svibnja 2011.
Zdravko je ušao i bilo je gotovo. Ponizio me ispred svih. Znam za njegov karakter i brutalnu komunikaciju, no nisam mogao prijeći preko toga. Spominjao mi je i majku, a to ne opraštam, izjavio je Vaha.

Komentara 92

BA
baja
03:17 08.05.2011.

Trebao je ic na misu za Dinamo.

OB
-obrisani-
10:01 08.05.2011.

Neće biti sreće za naš narod...dok glavnu ulogu u državi imaju zločinci tipa Mamić....dok nam zločinački ADZe kroji kapu.....meni je kao čovjeku baš drago što takvi imaju prođu,a pošteni čekaju u zapećku.Imaju Hrvatsku ebala im ona ......

SA
santos008
20:41 07.05.2011.

Mamicu,Mamicu ,sto bi rekao pokojni Delic[Radanovicu,Radanovicu,da imas mogucnosti procitati sve moje komentare na ovom forumu ,vidio bi da te niko nije branio koliko ja,a sad cu malo tvojim jezikom Hebem ti mater u cipku koja te okotila takog idiota.Ujedno se ispricavam svim citaocima koje sam nekad uvrijedio radi ovog djubreta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije