Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupi dop

Osramoćeni Lance Armstrong siromašniji za 193 milijuna kuna!

'US Lance Armstrong (C) (US Postal/USA) undergoes the traditional medical check-up with Tour de France\'s doctor Gerard Porte  before the start of the 90th Tour de France, 03 July 2003 at the Parc des
'FRANCK FIFE'
23.10.2012.
u 15:10

Povrat novca traže organizatori Tour de Francea, osiguravatelji, sponzori se masovno povlače...

Osramoćeni američki biciklist Lance Armstrong, nakon objave Američke antidopinške agencije (USADA) na koji je način varao na dopingu, prima ovih dana udarce sa svih strana. I to uglavnom financijske prirode. Tako su od sedmerostrukog osvajača Tour de Francea, kojemu su oduzete sve osvojene titule u razdoblju od 1999. do 2005., organizatori Tour de Francea zatražili povrat novca koji je dobio na nagradama i bonusima, a riječ je o oko 5 milijuna dolara. Nadalje, SCA Promotions traži natrag novac koji je Lance uzeo na temelju police osiguranja nakon šestog naslova na Tour de Franceu iako je već tada bio optužen za doping. Radi se o 11 milijuna dolara.

No, najveća stavka su sponzori koji mu okreću leđa. Nike od kojega je primao između 8-12 milijuna dolara godišnje digao je ruke od posrnulog biciklista 17. listopada, kao i Trek (opskrbljivač biciklima), Giro (kacige). Sponzor Oakley (sunčane naočale) digao je sidro 22. listopada, a Anheuser-Busch (pivo) poštovat će ugovor do kraja ove godine. Iz Armstrongova tima odlaze i FRS, Honey Stinger (energetski suplementi), 24HR Fitness... Ukupno bi to bilo nekih 18 milijuna dolara.

Dakle, jednostavnim zbrajanjem dolazimo do iznosa od nekih 34 milijuna dolara, odnosno, nevjerojatnih 193 milijuna kuna.

Komentara 10

TH
thekurcula
15:31 23.10.2012.

Ko mu je kriv što je siromašniji za 193 miliona kuna kad ih nije na vreme zamenio za dolare?

KO
kompjuter
15:39 23.10.2012.

ma obična glupost,dajte mi ga nađite koji vrhunski biciklist ne troši doping,nađite ga ili jednostavno tko je kriv kad je dopin kontrola sporija tj.nenapredenija od farmacijskih proizvođača,svi dobro znaju da niki,ali baš niki nije na startu sa jupijem ili lizaljkom,sad ga mogu uzeti za rep i povući,lova je nestala,pa nije je valjda zamrzno da čeka tolike godine da ga netko traži da to vrati,glupost,ipak za mene ostaje najveći,bavim se biciklizmom i znam što je to,nikad nejdem sa žgancima i jogurtom na vožnju,nađite mi vrhunskog sportaša u bilo kojem sportu a da ne koristi jednu vrstu dopinga,svašta

MA
majorglory86
15:18 23.10.2012.

bio im je dobar dok je bio marketinški isplativ i privlačio ljude biciklizmu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije