Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKA SE ODLUKA

Organizatori odgođenih Igara u Tokiju žele termin između lipnja i rujna 2021.

Olimpijske igre
Foto: /DPA/PIXSELL
1/3
28.03.2020.
u 16:24

Osim usklađivanja međunarodnog kalendara natjecanja, veliki izazov za MOO je naći termin koji će odgovarati i televizijskim kućama koje su nositelji prava prijenosa

Predsjednik Organizacijskog odbora Ljetnih OI u Tokiju Yoshira Mori izjavio je da bi najbolji termin za održavanje odgođenih Igara bio između lipnja i rujna sljedeće godine, prenijela je u subotu japanska agencija Kyodo News.

"Mislim da moramo razmišljati baš o tom razdoblju. Nadam se da ćemo već u sljedećem tjednu dobiti odgovarajuće rješenje", dodao je Mori.

Kyodo News donosi informaciju da će Međunarodni olimpijski odbor (MOO) odluku o novom terminu donijeti u sljedeća tri tjedna. Potraga za najpogodnijim datumima održavanja Olimpijskih i Paraolimpijskih igara nije nimalo laka, jer je za 2021. predviđeno održavanje mnogobrojnih velikih natjecanja, svjetskih i kontinentalnih prvenstava po pojedinačnim sportovima, a zbog pandemije bolesti COVID-19 istu sudbinu kao i OI u Tokiju doživio je nogometni EURO koji je odgođen za ljeto sljedeće godine, a predloženi termin održavanja je od 11. lipnja do 11. srpnja.

Osim usklađivanja međunarodnog kalendara natjecanja, veliki izazov za MOO je naći termin koji će odgovarati i televizijskim kućama koje su nositelji prava prijenosa, za što su izdvojile ogromne novčane iznose.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije