Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAKŠE DO KLUBA

Olakšanje za ukrajinske nogometaše: FIFA uvela pravilo koje im budi nadu

Reuters
16.03.2022.
u 20:16

- Ukrajinskim nogometašima može biti dopuštena registracija u drugom klubu i ukoliko je istekao prijelazni rok u nacionalnom savezu kluba gdje žele nastaviti karijeru.

Međunarodna nogometna organizacija (FIFA) službeno je obznanila i pritom ranije promijenila Pravilnik o statusu i transferima igračima, kako se ukrajinski nogometaši mogu registrirati izvan okvira prijelaznog roka.

Ovaj amandman je privremen te je usmjeren kako bi se pomoglo ukrajinskim nogometnim klubovima i igračima koji također osjećaju ogromne posljedice od ruske invazije na Ukrajinu.

- Ukrajinskim nogometašima može biti dopuštena registracija u drugom klubu i ukoliko je istekao prijelazni rok u nacionalnom savezu kluba gdje žele nastaviti karijeru - rečeno je iz Fife uz napomenu kako isti klub može dovesti maksimalno dvojicu igrača u ovim novonastalim okolnostima.

Jednako tako FIFA je još jednom osudila rusku agresiju te pozvala na "prekid neprijateljstva i povratak miru".

>>> Ukrajinci čekaju u redovima za hranu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije