Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAJ ZA HURKACZA

Odlučio je igrati za Ukrajince, ali iznenađujuće ispao već u prvom kolu Wimbledona

French Open
PASCAL ROSSIGNOL/REUTERS
27.06.2022.
u 20:05

Hurkacz je lošije počeo meč u doveo se u zaostatak od dva seta, ali je zatim počeo preokret Poljaka koji je osvojio treću i četvrtu dionicu te poveo sa 5-3 u petom setu. Međutim, do meč-lopte nije došao.

Španjolski 23-godišnji tenisač Alejandro Davidovich Fokina (ATP - 37.) napravio je prvo veliko iznenađenje na ovogodišnjem Wimbledonu svladavši u prvom kolu prošlogodišnjeg polufinalistu Poljaka Huberta Hurkacza (ATP - 10.) sa 7-6 (4), 6-4, 5-7, 2-6, 7-6 (8)

Hurkacz je lošije počeo meč u doveo se u zaostatak od dva seta, ali je zatim počeo preokret Poljaka koji je osvojio treću i četvrtu dionicu te poveo sa 5-3 u petom setu. Međutim, do meč-lopte nije došao.

Davidovich Fokina je odveo meč u odlučujući 'tie-break', koji se od ove godine na svim Grand Slam turnirima igra pri rezultatu 6-6, a pobjednik je onaj koji u posljednjem gemu prvi osvoji deset poena uz najmanje dva poena razlike. Poljak je poveo sa 6-3, imao i 7-5, ali je potom izgubio četiri poena zaredom. Davidovich Fokina nije uspio realizirati prvu meč-loptu sa servisom, ali je kod 9-8 još jednom osvojio poena na servis suparnika i tako došao do svoje prve pobjede u All England Clubu.

Inače, poljski tenisač obećao je donirati stotinu američkih dolara za svaki as koji ostvari na turniru i uspio je doći do njih 20 u ovom meču, što znači da će donirati 2000 dolara.

Novak Đoković, pobjednik posljednja tri izdanja wimbledonskog turnira, u prvom je kolu svladao Korejca Kwona Soonwooa (ATP - 81.) sa 6-3, 3-6, 6-3, 6-4 i tako došao do svoje 80. pobjede u All England Clubu (80-10). Sljedeći suparnik prvom nositelju je Australac Thanasi Kokkinakis (ATP - 79.) koji je sa 7-6 (5), 6-2, 7-5 nadigrao Poljaka Kamila Majchrzaka (ATP - 91.).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije