Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUVNJAKOVA TREĆA SREĆA

OD 18 SATI Evo gdje gledati Hrvate u borbi za rukometni vrh Europe

Domagoj Duvnjak
DPA/Pixsell
28.12.2020.
u 16:00

PSG je jedini od četiri kluba koji na svojoj klupi nema Hrvata, ali zato Barcelona ima Luku Cindrića, Kiel ima hrvatskog kapetana Domagoja Duvnjaka, a Veszprem s krila predvodi naš Manuel Štrlek

Kao nikada do sada gledat ćemo završnicu rukometne Lige prvaka u Kölnu. Osim što je krajem godine pa nitko duže nije nosio titulu prvaka od (još uvijek) aktualnog nositelja titule osvajača - skopskog Varadara, ovu ćemo godinu gledati i prazne tribine na što smo skoro navikli.  EHF je prema bodovima u grupnoj fazi odredio koji će se klubovi boriti za titulu, a među njima nema hrvatskog kluba, ali ima čak tri hrvatska igrača. 

PSG je jedini od četiri kluba koji na svojoj klupi nema Hrvata, ali zato Barcelona ima hrvatskog playmakera Luku Cindrića, Kiel ima neprekosnovenog hrvatskog kapetana Domagoja Duvnjaka (ujedno nedavno proglašenog najboljeg sportaša Hrvatske), a Veszprem s krila predvodi naš Manuel Štrlek. 

Upravo će Barcelona kao najtrofejniji europski klub s čak devet titula Lige prvaka uspije li proći u finale i osvojiti titulu, postati prva momčad kojoj je pošlo za rukom tri puta to učiniti u legendarnoj Lanxess Areni. Čak sedam igrača (Arino, Entrerios, Cindrić, Fabregas, Palmarson, Soreindo i De Vargas) osvajali su titulu prvaka Europe u redovima Barce, a tek nešto manje nositelja titule imaju Parižani (Viran Moros, Gerard, Krištopans).

Sudeći prema međusobnim ogledima u kojima je Barca slavila u pet od šest susreta, Cindrićeva momčad je favorit, osobito kada pogledamo iskustvo polufinala LP-a kojih su Katalonci igrali 16 (!), a Francuzi četiri. 

18.00 Rukomet, Liga prvaka, polufinale: Barcelona - PSG (HTV 2, Arena 1)

Njemački prvak Kiel predvođen našim kapetanom Domagojem Duvnjakom u Kölnu će stati nasuprot Štrlekovom Veszpremu, klubu koji je u posljednja dva polufinalna susreta rukometne elite upravo zaustavljao njemačke Zebre. 

Najbolja momčad Mađarske i ovoga će puta stajati na putu Duvnjaku i društvu da ostvare toliko željeni san i u Duvnjakovoj eri osvoje Ligu prvaka, a time bi Domagoj na savršen način okrunio ovu tešku, ali za njega u igračkom smislu briljantnu i produženu sezonu.

20.30 Rukomet, Liga prvaka, polufinale: Kiel - Veszprem (HTV 2, Arena 1).


 

Komentara 1

SS
sokac sa drave
11:37 29.12.2020.

Ako Duvnjak bude igrao samo obranu kao jucer onda Kiel nema sanse protiv Barcelone.Naprijed fale Duvnjakovi golovi a najvise lucidna proigravanja koja obicno zavrsavaju sa golovima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije