Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NISU KOMPLETNI

Veliki problem za rukometaše: Tko će mijenjati mostarsku 'hobotnicu'?

28.12.2020.
u 08:00

– Jako je puno neizvjesnosti zbog korone. Dio igrača nam je “načet” zbog ritma samoizolacija - utakmice i forma im nije baš vrhunska, dio ih igra Final 4 Lige prvaka - kaže Červar

Rukometaši Hrvatske počeli su se pripremati za Svjetsko prvenstvo koje će s održati od 13. do 31. siječnja u Egiptu. Nakon okupljanja u Zagrebu i brzih testova na COVID-19, reprezentacije je otputovala u Poreč gdje će ostati četiri dana. Lino Červar, izbornik Hrvatske, u ovom dijelu priprema nije mogao računati na igrače koji u ponedjeljak i utorak igraju na završnom turniru Lige prvaka (Duvnjaka, Štrleka i Cindrića) te na igrače koji igraju u Njemačkoj i Francuskoj.

Na popisu izbornika Line Červara nalazi se 18 igrača, uz još trojicu na pričuvnoj listi. Stručni stožer proširen je za jedno ime jer mu se priključio Matija Bilušić koji će biti trener vratara. Podsjetimo, on je bio i dio stožera ženske seniorske reprezentacije u Danskoj koja nam je prije tjedan dana donijela brončanu medalju s Europskog prvenstva. I kad smo već kod vratara, Marin Šego ima ozbiljan problem sa zglobom i njegov je nastup na Svjetskom prvenstvu prilično upitan. Informacije iz Montpelliera, gdje se liječi, govore da bi se mogao vratiti na parket tek 10. siječnja, tri dana prije prve utakmice. Ne bude li mogao igrati, Červar će ostati samo na dvojici vratara – Pešiću i Šunjiću.

– Jako je puno neizvjesnosti zbog korone. Dio igrača nam je “načet” zbog ritma samoizolacija - utakmice i forma im nije baš vrhunska, dio ih igra Final 4 Lige prvaka. Zato nam je za početak cilj da budemo što je moguće kompletniji i zdraviji. Osim toga čekaju nas i dvije utakmice EHF-ova Eurokupa sa Španjolskom, neke druge reprezentacije igraju kvalifikacije za EP 2022. godine i teško je prognozirati kako će se sve odvijati i u kakvom ćemo stanju biti. Morat ćemo se snaći i najkvalitetnije reagirati u datom trenutku, kada nam se eventualno pojavi problem – istaknuo je Červar.

Zlatko Horvat propustio je zadnju reprezentativnu akciju, no sada je opet u sastavu.

– Sretan sam da smo se okupili i da je počela ova akcija. Još smo pod dojmom uspjeha naših rukometašica i njihove bronce te im ovim putem od srca čestitam. Mi uvijek želimo doći do medalje, ali ne pita se uvijek nas, ima tu puno reprezentacija koje to žele. Sigurno nas očekuje teško natjecanje, ali ići ćemo korak po korak pa ćemo vidjeti što će od toga biti – istaknuo je Horvat.

Marin Šipić nije se ove sezone puno naigrao jer je njegov klub PPD Zagreb “odradio” čak tri izolacije od po deset dana.

– Ova je sezona pomalo čudna, malo treniramo pa potom ne treniramo. Tako da se nadam da ćemo sada ipak odraditi pripreme. Trudit ćemo se kao i uvijek, a nadam se i da ćemo svi biti zdravi. Idemo zasad s pripremama korak po korak, a dalje ćemo vidjeti – zaključio je pivot hrvatske reprezentacije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Komentara 1

GO
goriodgorijeg
09:33 28.12.2020.

Ugledajte se na naše cure. i one bile desetkovane, a učinile rukometnu bajku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije