Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEĆE IGRATI

Nogometaš rodom iz BiH odbio dati podršku LGBTIQ+ osobama, izbačen je iz momčadi

Podizanje Pride zastave kao najava Split Pridea
Milan Sabic/PIXSELL
14.05.2023.
u 12:34

Hamulić je jedan od pet nogometaša Toulousea koji su odbili nositi posebne dresove sa duginim bojama u znak podrške borbi protiv homofobije.

Said Hamulić, potencijalni reprezentativac BiH, nije u konkurenciji za današnji susret Toulousea i Nantesa u 35. kolu francuske Ligue 1. Odbio je nositi dres sa duginim bojama koji su svi igrači Ligue 1 trebali nositi u znak podrške LGBTIQ+ zajednici, zbog čega neće biti u sastavu Toulousea.

Francuski mediji pišu, a Klix prenosi da je Hamulić jedan od pet nogometaša Toulousea koji su odbili nositi posebne dresove sa duginim bojama u znak podrške borbi protiv homofobije. 

Zakaria Aboukhlal, Fares Chaibi, Moussa Diarra i Logan Costa se ne slažu s odlukom Ligue 1 o promoviranju takve poruke.

Za sada nije poznato hoće li ovih pet nogometaša biti kažnjeni zbog odbijanja pružanja podrške LGBTIQ+ osobama.

Inače, Hamulić je rođen u Nizozemskoj, no njegovi su korijeni iz Bosne i Hercegovine. Otac mu je iz Cazina, a majka iz Bosanske Krupe. Ima dvojno državljanstvo i može igrati za BiH, ako tako odluči.

Ključne riječi

Komentara 32

IL
ilija26
13:04 14.05.2023.

Bravo majstore

DU
Deleted user
13:53 14.05.2023.

Tja, kaj se more. Hamulićev jeslučaj posljedica slobode mišljenja i govora koju prema neistomišljenicima s velikim žarom promiče moderna, progresivna, inkluzivna, tolerantna, i empatična čeljad. Svatko tko ne misli kao oni, ima da vidi svoga boga.

IV
ivangs
13:14 14.05.2023.

Legende.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije